Ανοίγει πολιτική περπατησιά ο νεοεκλεγείς βουλευτής βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα και η ομιλία του το απόγευμα της Τετάρτης στην Πάτρα, προκάλεσε ποικίλα σχόλια και έδωσε την αφορμή για ερμηνείες και σενάρια για τα μελλούμενα στην κεντροδεξιά.

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ σε κεντρικό κινηματογράφο της πόλης, όπου παραβρέθηκαν περίπου 700 άτομα, φοιτητές, ψηφοφόροι της ΝΔ και πολλά γαλάζια τοπικά στελέχη, ενώ πριν 10 μέρες στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραβρέθηκαν περίπου 200 άτομα, ο 40χρονος κ. Καραμανλής είπε με νόημα:» Ήρθε η ώρα .. να ενώσω τη φωνή μου με τη δική σας «.
Σε μια χρονική στιγμή που κυριαρχούν οι ζυμώσεις στην κεντροδεξιά για την πορεία της, η πρώτη μεγάλη δημόσια εμφάνιση του κ. Καραμανλή έχει τη δική της αξία για τις εσωκομματικές εξελίξεις.
Εν μέσω συνθημάτων από τους νεολαίους, οι οποίοιδημιούργησαν πανηγυρικό κλίμα ενόψει και των φοιτητικών εκλογών της 13ης του μηνός, ο βουλευτής Σερρών υπεραμύνθηκε του εξαδέλφου του, λέγοντας ότι οπρώτος Δαπίτης πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής είχε χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου το 2009 αλλά δυστυχώς δεν ακούστηκε αφού υπερίσχυσαν τα λεφτά υπάρχουν.
Εμφανίστηκε ενωτικός και στήριξε τον τέως ΠρωθυπουργόΑντώνη Σαμαρά υπογραμμίζοντας ότι κράτησε όρθια την χώρα σε μια πολύ δύσκολη ωρα για την χώρα και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν ανέλαβε να αντιμετωπίσει αυτή την πρωτοφανή κρίση, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να σωθεί η χώρα. Έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά, αξιοποιώντας τις μεγάλες θυσίες των πολιτών» τόνισε, αλλά έριξε το καρφί του σημειώνοντας: «Βέβαια, δεν τα έκανε όλα τέλεια. Κι αν θέλουμε να πάμε ξανά μπροστά ως παράταξη, θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας.Γιατί μπορεί να μειώθηκαν τα ελλείμματα στην οικονομία, αλλά δημιουργήθηκαν ελλείμματα στη σχέση της παράταξής μας με την κοινωνία. Αυτή είναι η αλήθεια».

Μιλώντας αντικειμενικά και ρεαλιστικά ο κ. Καραμανλής ανέδειξε το πρόβλημα της σημερινής κεντροδεξιάς και είπε με έμφαση : «Δεν συνομιλούμε με πλατιά λαϊκά στρώματα. Έχουμε χάσει το συντονισμό μας με τον παλμό της κοινωνίας. Αν δεν τον ξαναβρούμε σύντομα, η Νέα Δημοκρατία δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη μεγάλη παράταξη που γεννήθηκε το 1974».

Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής, η ομιλία του οποίου διακόπηκε πολλές φορές από χειροκροτήματα και συνθήματα, εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ: «Σήμερα, 100 μέρες μετάτις εκλογές, δυστυχώς ο φόβος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απροετοίμαστος έχει επαληθευτεί 100 φορές. Τι μας έχει δείξει η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα; Έσκισε το μνημόνιο όπως έλεγε; Όχι. Κούρεψε το χρέος; Όχι. Χόρεψε τους δανειστές μας πεντοζάλη; Όχι. Μείωσε τους φόρους; Όχι. Κατήργησε, έστω, τον ΕΝΦΙΑ; Όχι. Όλα αυτά, όπως και όλα τα άλλα μεγάλα προεκλογικά λόγια, ξεχάστηκαν μέσα σε μόλις 100 μέρες…Αντιθέτως… Η ελπίδα τελικά δεν ήρθε» σημείωσε.

Τα καρφιά όμως συνεχίστηκαν όταν ανέφερε πως σεαυτή τη δύσκολη ώρα, όσες διαφωνίες και αν έχουμε με τη σημερινή κυβέρνηση, θέλουμε την επιτυχία της χώρας. «Κι αν μπορούμε να βοηθήσουμε για την πατρίδα μας, ασφαλώς θα το κάνουμε και αυτό. Δεν μπορεί η παράταξή μας να περιμένει χαιρέκακα στη γωνία. Δεν της ταιριάζει. Δεν είναι αυτό το παράδειγμα της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή το 2004-2009. Δεν είναι αυτός ο ιστορικός μας ρόλος!» είπε με νόημα.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε και ο προεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης – έκ των στελεχών που έχει ζητήσει έκτακτο συνέδριο της ΝΔ- που μάλιστα έκανε χαιρετισμό ζητώντας απο τους Δαπίτες να δώσουν τον καλύτερο τους αυτό εν όψει των φοιτητικών εκλογών.