ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση «βάζει χέρι» σε αποθεματικά του ασφαλιστικού συστήματος

Την απόσυρση τροπολογίας με την οποία «η κυβέρνηση «βάζει χέρι» στα αποθεματικά του λογαριασμού ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών)» ζητά το ΠΑΣΟΚ. Η τροπολογία συζητείται τη Δευτέρα στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση.

Την απόσυρση τροπολογίας με την οποία «η κυβέρνηση «βάζει χέρι» στα αποθεματικά του λογαριασμού ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών)» ζητά το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει: «Με τροπολογία, η οποία συζητείται τη Δευτέρα στη Βουλή και μάλιστα στο άσχετο Νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, η Κυβέρνηση «βάζει χέρι» στα αποθεματικά του λογαριασμού ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών) με την αιτιολογία ότι θα καλύψει ελλείμματα των Ασφαλιστικών Ταμείων.

»Η ενέργεια αυτή δημιουργεί μείζον θέμα, μιας και το ΑΚΑΓΕ που τροφοδοτείται και με εισφορές των συνταξιούχων, ιδρύθηκε και προορίζεται για την χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων μετά το 2019 και την ομαλή συνταξιοδότηση των ερχόμενων γενεών.

»Οι εισφορές των συνταξιούχων στο ΑΚΑΓΕ την περίοδο 2015-2018 είναι κρίσιμες για τη στήριξη των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης από το 2019 οπότε και αυξάνονται, σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι υποχρεώσεις των ταμείων. Το ΑΚΑΓΕ εκφράζει δηλαδή την έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους συνταξιούχους των επόμενων ετών.

»Τώρα η Κυβέρνηση ανίκανη και αδύναμη να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του συστήματος υπονομεύει και το μέλλον του.

»Που είναι αλήθεια οι εύκολες και ανέξοδες υποσχέσεις για τις 24 εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, για τις οποίες οι γνωστοί τηλεμαϊντανοί του Υπουργείου μας διαβεβαίωναν ότι σύντομα θα γίνουν πράξη;

»Το ΠΑΣΟΚ καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει τη σχετική διάταξη και να αναζητήσει τους σχετικούς πόρους από άλλες πηγές.

»Τονίζουμε για μια ακόμη φορά την υποκρισία των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, οι οποίοι επί 5 χρόνια εξαπέλυαν μύδρους κατά του ΑΚΑΓΕ, της επιλογής μας δηλαδή να εφαρμόσουμε μια πολιτική αναδιανομής και αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών.

»Εάν η κυβέρνηση δεν αποσύρει την τροπολογία, είναι σαφές ότι αναλαμβάνει για ακόμα μια φορά σοβαρές ευθύνες απέναντι στους ασφαλισμένους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk