Στη Σελόντα τα περιουσιακά στοιχεία της Δίας

Τη μεταφορά του συνόλου του ενεργητικού και μέρος του παθητικού της εταιρείας Δίας προς τη Σελόντα, προβλέπει η συμφωνία εξυγίανσης της πρώτης με τους πιστωτές της. Συμφωνία που υπέγραψε και η Σελόντα ως τρίτη συμβαλλόμενη.

Τη μεταφορά του συνόλου του ενεργητικού και μέρος του παθητικού της εταιρείας Δίας προς τη Σελόντα, προβλέπει η συμφωνία εξυγίανσης της πρώτης με τους πιστωτές της. Συμφωνία που υπέγραψε και η Σελόντα ως τρίτη συμβαλλόμενη.
Η συμφωνία κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών προς επικύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις της προπτωχευτικής διαδικασίας εξυγίανσης των άρθρων 99 επ. του Πτωχευτικού Κώδικα και πιο συγκεκριμένα του άρθρου 106β ΠτΚ. Επίσης, η Δίας αιτήθηκε και τη λήψη προληπτικών μέτρων υπέρ της εταιρείας.
Σημειώνεται, ότι οι συμβαλλόμενοι πιστωτές εκπροσωπούν συνολικά το 94,25% του συνόλου των απαιτήσεων απέναντι στη Δίας καθώς και το 100% επί των εμπραγμάτως ή με ειδικό προνόμιο ή προσημείωση υποθήκης εξασφαλισμένων πιστωτών.
Μεταξύ άλλων η συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση του συνόλου του ενεργητικού της Δία, περίπου 69 εκατ. ευρώ στη Σελόντα και τμήματος του παθητικού της,περίπου 29,6 εκατ. ευρώ και σε επίπεδο ομίλου παθητικό ποσού 48 εκατ ευρώ. Η Δίας θα τεθεί σε εκκαθάριση.
Η συμφωνία ακόμα προβλέπει, ότι ποσοστό 81,95% του συνόλου των υποχρεώσεων Δίας (περίπου 110 εκατ ευρώ) το οποίο δεν θα μεταβιβαστεί στη Σελόντα, θα καλυφθεί με την απόκτηση από τις πιστώτριες τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της Δίας μετοχές της Σελόντα τις οποίες θα αποκτήσει η Δίας κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Σελόντα.
Ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης η Σελόντα θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 12,4 εκατ. ευρώ με παραίτηση από το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων και έκδοση 41.261.980 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ ανά μετοχή υπέρ της Δίας. Στη συνέχεια οι νέες μετοχές θα μεταβιβασθούν στους πιστωτές αυτής για την ικανοποίησή τους.
Διευκρινίζεται, ότι η εν λόγω συμφωνία τελεί υπό την αναβλητική αίρεση της έγκρισής της από τις γενικές συνελεύσεις των δύο εταιρειών, εταιρειών, την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Σελόντα, και βεβαίως από την επικύρωση της συμφωνίας από το αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο θα την εκδικάσει στις 7 Οκτωβρίου 2015.
Η συμφωνία υπεγράφη από τις δανείστριες τράπεζες Eurobank, Alpha, Εθνική, Πειραιώς, την Eurobank Leasing, τη μέτοχο της Δίας, «Linnaeus Capital Partners BV», την εταιρεία «BIOMAR HELLENIC Α.Β.Ε.Ε.Ι.» και τη Σελόντα.
Σε ανακοίνωσή της η Σελόντα τονίζει ότι με την κίνηση αυτή η εταιρεία αλλά και η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια γενικότερα αποκτούν μεγαλύτερη δυναμική, δημιουργώντας την απαραίτητη υποδομή να προετοιμάσουν την «αναπτυξιακή τους αντεπίθεση». Παράλληλα η εταιρεία και ο κλάδος θωρακίζονται και ισχυροποιούνται ώστε να συνεχίσουν να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεθνείς αγορές.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο η συμφωνία προσφέρει αξιοσημείωτη αύξηση του δυναμικού της εταιρείας με τον όμιλο πλέον να προσεγγίζει δυναμικό παραγωγής περίπου 35.000 τόνους/ετησίως. Επιπλέον, προσφέρει σημαντικές συνέργειες σε όλα τα επίπεδα επιχειρησιακής λειτουργίας (παραγωγικό, διοικητικό, κοινό logistic center και συσκευαστήρια), δημιουργώντας συνεπακόλουθα σημαντικές οικονομίες κλίμακος.

Προοπτικά, δημιουργείται η μεγαλύτερη επιχείρηση στην Ελληνική και Μεσογειακή Ιχθυοκαλλιέργεια, προσφέροντας όραμα και προοπτική στο στελεχιακό της δυναμικό ενώ ταυτόχρονα καθίσταται ελκυστικότερη για τους μελλοντικούς επενδυτές, συμβάλλοντας στην διαφαινόμενη συγκέντρωση του κλάδου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk