Οι διαφορές που είχαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ήταν, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το κίνητρο της δολοφονίας 41χρονου που έγινε το Φεβρουάριο στη Παιανία και εξιχνιάστηκε από στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής.
Το πτώμα του θύματος είχε βρεθεί, πρωινές ώρες της 17ης Φεβρουαρίου, απανθρακωμένο μέσα στο χώρο αποσκευών, ολοσχερώς καμένου αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένου σε αγρόκτημα στην Παιανία.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τη δολοφονία διέπραξαν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34 και 31 ετών. Ο 34χρονος αλλοδαπός συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου από αστυνομικούς στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» ενώ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, το θύμα από κοινού με τους δύο δράστες και δύο γυναίκες, μία 34χρονη υπήκοο Αλβανίας και μία 41χρονη ελληνίδα, είχαν συγκροτήσει κύκλωμα που ασχολούνταν με διακίνηση ναρκωτικών.
Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται πως «κίνητρο των δραστών ήταν διαφορές που είχαν με το θύμα για τη διακίνηση των ναρκωτικών».

Επιπλέον μετά τη δολοφονία και ενώ ακόμα δεν ήταν γνωστά τα στοιχεία ταυτότητας του θύματος, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τη σύζυγό του και απαίτησαν την καταβολή χρηματικού ποσού 150.000 ευρώ προκειμένου να μην τον δολοφονήσουν.
Ακόμη όπως διαπιστώθηκε, η 41χρονη ελληνίδα πραγματοποίησε αλλεπάλληλα ταξίδια, με το αυτοκίνητό της, στην Αλβανία με το οποίο μετέφερε στη Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες παρέδιδε στα άλλα μέλη της σπείρας για περαιτέρω διακίνηση.
Η 41χρονη συνελήφθη στις 2 Δεκεμβρίου στην Αλβανία, διότι μετά από έρευνα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των δύο άλλων μελών της σπείρας συνεχίζεται.