Ψάχνουν τέσσερις αλβανούς εκτελεστές για 20 «συμβόλαια θανάτου»

Στα ίχνη τεσσάρων «αόρατων» αλβανών εκτελεστών που έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε τουλάχιστον 20 δολοφονίες στη χώρα μας, οι περισσότερες από τις οποίες είναι «συμβόλαια θανάτου», επιχειρούν να βρεθούν τις τελευταίες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ.

Στα ίχνη τεσσάρων «αόρατων» αλβανών εκτελεστών που έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε τουλάχιστον 20 δολοφονίες στη χώρα μας, οι περισσότερες από τις οποίες είναι «συμβόλαια θανάτου», επιχειρούν να βρεθούν τις τελευταίες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για το πιθανό τέλος μίας πολυετούς μυστικής έρευνας σχετικά με έναν πρωτοφανή κύκλο αίματος σε έναν άγνωστο κόσμο του εγχώριου οργανωμένου εγκλήματος. Με ανεξιχνίαστες δολοφονικές επιθέσεις από αλβανούς πιστολέρο που είχαν στρατολογηθεί προσεκτικά από μεγαλονονούς «πάτρωνες» μέσα στις φυλακές και αποτελούσαν επί χρόνια το «κρυφό όπλο» τους.
Τους στρατολογούσαν προκειμένου να προχωρούν σε εκδικητικές ενέργειες στον κόσμο της νύχτας, για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, για να εξοντώσουν αστυνομικούς ή ακόμη και για να χρησιμοποιηθούν στο εγχώριο «αντάρτικο πόλης». Με τους έλληνες «νονούς» να έχουν βρει στο πρόσωπο αλβανών κακοποιών τους ιδανικούς «πιστούς» εκτελεστές που περνούν απαρατήρητοι, που εξαφανίζονται στην πατρίδα τους και ποτέ δεν προδίδουν τους «εντολείς» τους.
Ανεξιχνίαστες δολοφονίες
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι η έρευνα αυτή πιθανόν να οδηγήσει σε εξιχνίαση πολλών δολοφονιών την περίοδο 2005-2010 με θύματα τους Αριστοτέλη Γιαγιά, Γιώργο Αρβανιτάκη, Γιώργο Αυτιά, Γεράσιμο Μαυράκη, Μπάμπη Λαζαρίδη, Γιώργο Σαμπάτ, Αλέξανδρο Κοσμόπουλο, Γιώργο Αναγνωστόπουλο αλλά και άλλων οκτώ που έχουν διαπραχθεί τα τελευταία χρόνια σε Κορυδαλλό, Περιστέρι, Γαλάτσι, στο κέντρο της Αθήνας και αλλού.
Μάλιστα γι’ αυτόν τον λόγο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται προ τριημέρου να εξήτασαν κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού για τον δράστη σωρείας επιθέσεων, ενώ ήδη ανακρίνουν αλβανό ύποπτο για εκτέλεση «συμβολαίων θανάτου», ο οποίος φέρεται να προχωρούσε σε αιματηρές επιθέσεις και στη διάρκεια αδειών που του είχαν δοθεί.
«Το Βήμα» παρουσιάζει άγνωστες δικογραφίες για τη δράση «αφανών» αλβανών πιστολέρο οι οποίοι κινούνται πάντα στο «παρασκήνιο» της νύχτας και πολλοί από αυτούς ανελάμβαναν ύστερα από εντολές ελλήνων «νονών» δεκάδες εκτελέσεις αντί αμοιβής 30.000-50.000 ευρώ.
Οι τρεις συλλήψεις στο Μικρολίμανο
Έναυσμα της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. είναι η σύλληψη τριών Αλβανών μετά το παρ’ ολίγον μακελειό προ δεκαπέντε ημερών στην Ακτή Δηλαβέρη. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν εστίασαν, σε δεύτερη φάση, το ενδιαφέρον τους στον 31χρονο Άρμπερ Μπάκο που τραυμάτισε τους 15 θαμώνες στο νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο. Και αυτό διότι είχε «ανεξέλεγκτη» εγκληματική δράση στην Αττική μόνο τους τρεις τελευταίους μήνες και δεν είχε «ισχυρές» διασυνδέσεις. Επικεντρώθηκαν σε δύο ομοεθνείς του, τον 30χρονο Κλόντιαν Λεκ. και τον 34χρονο Ντιμίτρι Μπ., οι οποίοι εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στα Σεπόλια και φέρεται να έχουν εντυπωσιακό ένοπλο παρελθόν.
Ο «Κλόντιαν» είχε παραβιάσει στις 11 Σεπτεμβρίου 2014 άδεια από τις φυλακές Κέρκυρας. Είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2006 για τρεις αιματηρές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας, για κλοπές, ληστείες και ναρκωτικά. Για τον «Κλοντιαν» υπήρχαν πληροφορίες στην ΕΛ.ΑΣ. ότι την περίοδο 2001-2005 ήταν πρωτοπαλίκαρο έλληνα ποινικού μαζί με τον 31χρονο ομοεθνή του που εντοπίστηκε μαζί του στα Σεπόλια. Τότε είχαν υπάρξει πληροφορίες ότι συμμετείχε σε ένοπλες επιθέσεις έναντι αμοιβής.
Μετά τη φυλάκισή του το όνομά του μνημονεύθηκε σε δικογραφία για τη δράση συμμορίας εννέα Αλβανών που εξαρθρώθηκε το 2008 και είχε δολοφονήσει μέσα σε δύο χρόνια 11 άτομα, είχε τραυματίσει άλλα 13, ενώ μέλη της είχαν προβεί παλαιότερα σε ληστρικές επιθέσεις και εκτεταμένο εμπόριο ναρκωτικών.
Η συμμορία εισέβαλε σε καφενεία και διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας και γάζωνε τα θύματά της, ενώ δεν δίσταζε να σκοτώνει καταμεσής του δρόμου. Η εξάρθρωση αυτής της συμμορίας ξεκίνησε μετά τη δολοφονία ενός 22χρονου Αλβανού στις 8 Ιουνίου 2008 στην οδό Ραιδεστού στα Ταμπούρια. Το θύμα φερόταν ως μέλος της σπείρας.
Η κατάθεση της μάνας
Η μητέρα του θύματος έδωσε τότε μία κατάθεση-μαμούθ όπου φέρεται να απεκάλυψε τις δολοφονικές επιθέσεις της εγκληματικής οργάνωσης και όσους συμμετείχαν σε αυτήν. Ανέφερε ωστόσο ακόμη ότι στον… τάφο του γιου της κάποιος είχε αφήσει ένα χαρτί με τα ονόματα των μελών της συμμορίας.
Η μητέρα κατέθεσε επιπλέον στο δικαστήριο ότι «αστυνομικοί είπανε σε έλληνα νονό (σ.σ. κατονομάζεται) που πιάσανε πρόσφατα τη διεύθυνση του σπιτιού μας και αυτός το είπε στον αρχηγό της συμμορίας των Αλβανών και έτσι σκότωσαν το παιδί μου». Όμως ο αναφερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας ανέφερε στη διάρκεια της δίκης ότι «με κατηγορούν αδίκως. Τα περί εμπλοκής μου έχω την εντύπωση ότι τα έχει πει ο «Κλόντιαν» (δηλαδή ο συλληφθείς στα Σεπόλια πριν από δύο εβδομάδες) που έχει δώσει… 74 πληροφορίες στους αστυνομικούς για να βγει από την φυλακή!».
Το εξαιρετικά ενδιαφέρον για την ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι τις τελευταίες ημέρες δόθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού κατάθεση από 31χρονο αλβανό κρατούμενο, για άλλη υπόθεση, ότι ήταν τελικά αυτός που είχε σκοτώσει στα Καμίνια το 2008 τον 22χρονο Αλβανό και ότι «την εντολή για να προβούμε στην πράξη αυτή την είχαμε λάβει από τον Κλόντιαν Λεκ. που τότε ήταν κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας».
Ακόμη οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξέτασαν σοβαρά το ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος αλβανός ποινικός που συνελήφθη στα Σεπόλια να είχε δώσει την εντολή για τη δολοφονική επίθεση εναντίον σωφρονιστικού υπαλλήλου τον Μάρτιο του 2010, ο οποίος παρουσιάζει από τότε κινητικά προβλήματα.
Ο απαρατήρητος εκτελεστής
Ο δεύτερος Αλβανός που συνελήφθη στα Σεπόλια θεωρείται από τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. επί σειρά ετών ένας από τους βασικότερος εκτελεστές της ελληνικής μαφίας. Με δυσκολία ωστόσο στην τεκμηρίωση της εγκληματικής δράσης του.
Ο Αλβανός, ύψους 1,67 μ., με την κοινή φυσιογνωμία, με χαμηλούς τόνους στη συμπεριφορά του, ήξερε -σύμφωνα με έλληνες αξιωματικούς- να περνά απαρατήρητος χωρίς να έχει δισταγμούς να προχωρά σε πληρωμένες δολοφονίες με αντίτιμο 50.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί διαθέτουν πληροφορίες ότι ο «Δήμος», όπως τον έλεγαν στον κόσμο της νύχτας, από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 είχε χρησιμοποιηθεί από έλληνα νονό σε δολοφονικές επιθέσεις. Επιπλέον και ο ίδιος είχε καταγγείλει τότε στην ΕΛ.ΑΣ. έναν άλλο ομοεθνή του για εγκληματική επίθεση εναντίον του!
Ο 34χρονος καταζητούμενος συνελήφθη αρχικά το 2004 για μια ανθρωποκτονία ύστερα από συμπλοκή σε οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας με θύμα ένα άτομο αραβικής καταγωγής. Από τους υπευθύνους των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας είχε δοθεί τον Σεπτέμβριο εννιαήμερη άδεια στον 34χρονο, στη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι ήταν πρωταγωνιστής σε αιματηρή ληστεία με λεία 65.000 ευρώ σε πρακτορείο Προ-Πο στη Γλυφάδα.
Τότε μάλιστα είχε πει -μετά τη σύλληψή του από την ομάδα ΔΙΑΣ- ότι «λήστεψε» μαζί με έναν άλλο Αλβανό τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου επειδή χρωστούσε λεφτά στο πρώην αφεντικό τους, που ήταν γνωστός ποινικός ο οποίος είχε δολοφονηθεί λίγους μήνες νωρίτερα. Ωστόσο εντυπωσιάζει ότι μόλις λίγους μήνες μετά την αιματηρή επίθεση στη Γλυφάδα αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους εμφάνισης σε αστυνομικά τμήματα, τους οποίους αμέσως παραβίασε.
Οι επαφές στις φυλακές
Εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι στις φυλακές φέρεται να απέκτησε |επαφές με γνωστούς έλληνες μεγαλοκακοποιούς των δυτικών προαστίων οι οποίοι -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- βρήκαν στο πρόσωπό του έναν ιδανικό εκτελεστή που αναζητούσαν μάταια οι αρχές. Κύριο μέλημά του, όπως λένε οι αστυνομικοί, μόλις προχωρούσε σε δολοφονική επίθεση να επιστρέφει και να «λουφάζει» για λίγο στην πατρίδα του.
Η επόμενη δικογραφία που σχηματίστηκε για τον 34χρονο ήταν στις 6 Νοεμβρίου 2012 ως μέλος μίας συμμορίας εκβιαστών που δραστηριοποιείτο στις περιοχές Γλυφάδας, Χαϊδαρίου, Καμινίων και Κορυδαλλού. Εξανάγκαζαν τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, με απειλές σε βάρος της ζωής τόσο των ιδίων όσο και συγγενών τους, να τους καταβάλλουν ανά δεκαπενθήμερο χρηματικό ποσό που κυμαινόταν από 100 ως 150 ευρώ.
Μέλη αυτής της σπείρας φαίνεται να είχαν πρωταγωνιστήσει και σε ξυλοδαρμό ανυποψίαστων πελατών γνωστού μπαρ στη Γλυφάδα. Τότε είχε διαπιστωθεί ότι έπαιζε ρόλο «κάλυψης» και αντιπαρακολούθησης στον αλβανό πιστολέρο ένας αστυνομικός ο οποίος αργότερα συνελήφθη για συμμετοχή σε ληστείες στο κέντρο της Αθήνας.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαθέτουν καταγεγραμμένες συνομιλίες άλλων παρακολουθούμενων κακοποιών που μιλούσαν αναλυτικά για τη δράση του 34χρονου Αλβανού.
Η εκτέλεση στον Κορυδαλλό
Την τελευταία τριετία είχαν δημιουργηθεί κλιμάκια αστυνομικών, κυρίως από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, που τον αναζητούσαν μεθοδικά. Τις τελευταίες μάλιστα ημέρες εξετάζουν διαρκώς το ενδεχόμενο ο 34χρονος Αλβανός να είχε ρόλο, έπειτα από εντολές κρατούμενων ποινικών, στην υπόθεση της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου 2013. Την ευθύνη εκείνης της επίθεσης ανέλαβε η οργάνωση Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις.
Επιπλέον οι αστυνομικοί ερευνούν αν ο «Δήμος» ήταν αυτός που είχε σκοτώσει έπειτα από εντολές ποινικών στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό προ επτά μηνών έναν 31χρονο νεαρό έλληνα φίλο του, που θεωρείτο και αυτός ύποπτος για συμμετοχή στην αιματηρή επίθεση στο Νέο Ηράκλειο.
Εκτελεί και φεύγει…
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος», στη διάρκεια της έρευνας για αναφερόμενη συμμετοχή του 34χρονου σε «συμβόλαια θανάτου» προέκυψαν μαρτυρίες και για την παρουσία ενός άλλου ομοεθνούς του που διαμένει μόνιμα στη γειτονική χώρα, έρχεται και δολοφονεί στην Ελλάδα και επιστρέφει στην πατρίδα του, χωρίς η δράση του μέχρι σήμερα να είχε προσδιορισθεί.
Ακόμη ερευνάται εξονυχιστικά, ύστερα από ταυτοποιήσεις DNA, από την ίδια ομάδα Αλβανών που συνελήφθησαν στα Σεπόλια να προέρχεται και η αιματηρή επίθεση που είχε σημειωθεί στις αρχές Νοεμβρίου εναντίον 60χρονου δικηγόρου στην Πεντέλη. Μεγάλο ζητούμενο είναι ποιος και γιατί μπορεί να έδωσε τη σχετική εντολή…
Τέλος, αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής φέρονται να έχουν καταγράψει προ της υπόθεσης της Ακτής Δηλαβέρη τη δράση ενός ακόμη αλβανού εκτελεστή που χρησιμοποιούσε δολοφονηθείς προ εξαετίας νονός και τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk