Μαλλιά, κλωστές, χάντρες, κουμπιά, felt, κόλλες, υφάσματα, κορδέλες, είδη πλεξίματος και ραπτικής, gadgets και νέα προϊόντα, βιβλία και πολλά άλλα σας περιμένουν την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου ως και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, από τις 10.00 ως τις 21.00, στον εκθεσιακό χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ). Η μεγαλύτερη γιορτή ειδών χειροτεχνίας και DIY στην Ελλάδα, η «Χειροτέχνικα», επιστρέφει με μια τριήμερη έκθεση στον εκθεσιακό χώρο του ΣΕΦ.
Οι λάτρεις της χειροτεχνίας θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα νέα του χώρου αλλά και να προμηθευτούν επιτόπου τα απαραίτητα για τη δική τους αγαπημένη ενασχόληση. Να πάρουν ιδέες για χειροποίητα δώρα και στολίδια, εγκαίρως για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Η εφετινή «Χειροτέχνικα» επιφυλάσσει και εκπλήξεις στους επισκέπτες της. Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε το yarnbombing στη Θεσσαλονίκη αυτή η νέα τέχνη του δρόμου που έχει ως στόχο να βομβαρδίσει το μουντό και γκρίζο τοπίο των σύγχρονων μεγαλουπόλεων με χρώμα ντύνοντας από αγάλματα και λεωφορεία μέχρι κορμούς δέντρων και ταμπέλες οδικής κυκλοφορίας με πολύχρωμα εργόχειρα. Ηρθε λοιπόν η στιγμή να γεμίσει με αυτά τα πολύχρωμα πλεκτά και το περιστύλιο του ΣΕΦ. Στην συνέχεια τα κομμάτια αυτά θα συναρμολογηθούν και θα δοθούν στο Σωματείο Αργώ.
Για πρώτη χρονιά μάλιστα η εφετινή «Χειροτέχνικα 2014» θα συμπεριλαμβάνει και εκθέτες από τον χώρο του DIY (κατασκευές – κήπος – μαστορέματα) ενώ θα απευθύνεται πιο οργανωμένα και σε εκείνους που ενδιαφέρονται για χονδρική αγορά.
Επίσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν και δωρεάν παρουσιάσεις για το κοινό καθώς και σεμινάρια και workshops 10-15 ατόμων από τους εκθέτες και τους χορηγούς. «Λίγο κόσμημα, βιβλιοδεσία για παιδιά, ζωγραφική, γούρια, επιχειρηματικότητα και κατασκευές από powertex είναι τα θέματα… Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει και έλα να μάθεις μαζί μας» μας προτρέπουν οι διοργανωτές της έκθεσης
Και τις τρεις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά την εξαιρετική δουλειά του Συλλόγου Φίλων Διασώσεως και Διαδόσεως του Κοπανελιού. Προτάσεις κατασκευής επίπλων από παλέτες από τη Μαρία Μπατσιούδη και τo MNV creations. Χειροποίητες δημιουργίες από την ομάδα του Φάρου Τυφλών Ελλάδος καθώς και πολλές άλλες γωνιές έμπνευσης και δημιουργίας.
Νιφάδες αγάπης από το περιοδικό «brava»
Το «brava», το περιοδικό της δημιουργικής γυναίκας, στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη Χειροτέχνικα και σας προσκαλεί το τριήμερο αυτό σε ένα περίπτερο γεμάτο περιοδικά, πλέξιμο και κέντημα αλλά και να συμμετάσχετε στην πρωτοβουλία του περιοδικού πλέκοντας λευκές «Νιφάδες Αγάπης», οι οποίες θα διατεθούν για να στηρίξουν το ετήσιο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας.
Η κινητοποίηση που ξεκινά στη Χειροτέχνικα θα ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου. Όσοι επιθυμούν μπορούν να πλέξουν τις «Νιφάδες Αγάπης» και να τις στείλουν στα γραφεία του περιοδικού «brava» (Λοχαγού Δεδούση 1 & Μεσογείων 304, 15562, Χολαργός). Οδηγίες κατασκευής και πληροφορίες για το πλέξιμο των «Νιφάδων Αγάπης» θα βρείτε στo facebook.com/brava.mag.
Η Χειροτέχνικα και σε livestreaming
Και για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να παραβρεθούν στη Χειροτέχνικα Αθήνας θα μπορούν να δουν μέσω ζωντανής σύνδεσης όλα όσα συμβαίνουν στην αίθουσα παρουσιάσεων και στους χώρους της έκθεσης.
Όλες οι παρουσιάσεις θα μαγνητοσκοπηθούν και θα ανέβουν στο κανάλι της Χειροτέχνικα στο youtube.com.
Info
Χειροτέχνικα Αθήνας 2014-10-29
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
31 Οκτωβρίου, 1 και 2 Νοεμβρίου 2014
Ωράριο Λειτουργίας 10.00-21.00
Είσοδος: 1 ευρώ την ημέρα ανά άτομο, δωρεάν για τα παιδιά