Τη συνεργασία στην υλοποίηση των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), που αφορούν στον τουριστικό τομέα, με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικής κίνησης, προβλέπει το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπέγραψαν την Πέμπτη ο διοικητή του Οργανισμού κ. Ξενοφών Βεργίνης και η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη.
«Επιδίωξη του υπουργείου είναι η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η τόνωση του ξενοδοχειακού τομέα, καθώς και η ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού», σημείωσε η υπουργός. Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία εστιάζει στην ανάπτυξη του ιαματικού και του χειμερινού τουρισμού και στην παροχή τεχνογνωσίας για την οργάνωση και εξέλιξη των παροχών του ΟΓΑ. «Σκοπός μας είναι η κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και των δικαιούχων του ΟΓΑ», πρόσθεσε. «Η ενημέρωση των νέων –αγροτών – ασφαλισμένων του ΟΓΑ για τη διεξαγωγή σεμιναρίων επιμόρφωσης». Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκεται ηανταλλαγή τεχνογνωσίας, πρακτικής εμπειρίας και πληροφοριών και η προβολή των προγραμμάτων του ΟΓΑ μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΟΤ gnto.gov.gr.
«Σημαντικό βήμα» χαρακτήρισε την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ο κ. Βεργίνης και τόνισε ότι «σκοπός του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ είναι η οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, διακοπών, εκδρομών, δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου, δωρεάν παροχής βιβλίων και άλλου έντυπου υλικού, γενικότερης ενημέρωσης και πληροφόρησης του αγροτικού πληθυσμού της χώρας. Επίσης, η παροχή χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες, καθώς και τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς, η ανάληψη δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών ή για την παρακολούθηση αγροτικών συνεδρίων, καθώς και η συμμετοχή σε προγράμματα Ευρωπαϊκής Ενωσης συναφή προς τους σκοπούς του Λογαριασμού».
Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ για το 2014 έχουν 1.153.700 δικαιούχοι εκ των οποίων:
•677.700 είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ
•31.000 είναι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων
•445.000 είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους και επιπλέον
•Τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι, παιδιά) των ανωτέρω προσώπων (έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ)