Το μεγαλύτερο φεστιβάλ για ζώα συντροφιάς, «Κατοικίδια εν δράσει» ανοίγει τις πόρτες του για δεύτερη χρονιά, μετά τη διοργάνωση του 2012, στους χώρους του Metropolitan Expo από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Στόχος των διοργανωτών του φεστιβάλ αυτού είναι να προωθήσουν την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιων, να επιμορφώσουν τους ιδιοκτήτες και να τους φέρουν κοντά σε προϊόντα και υπηρεσίες που θα βελτιώσουν την ευζωία του αγαπημένου τους κατοικίδιου.
«Εργαζόμενοι για πολλά χρόνια στον κλάδο των ζώων συντροφιάς είδαμε ότι υπήρχε μια έλλειψη σε ότι αφορά τη φιλοζωική εμπειρία. Ένα φεστιβάλ, στα πρότυπα των μεγάλων αντίστοιχων φεστιβάλ στο εξωτερικό, που θα απευθυνόταν στο κοινό και θα συμπεριλάμβανε όλα τα κατοικίδια. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μας η διαρκής προσπάθεια αναβάθμισης του ρόλου των κατοικίδιων στην ελληνική κοινωνία. Το φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει», το μεγαλύτερο και πληρέστερο που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ελλάδα, είναι ένας κρίκος σε αυτή την αλυσίδα της συνεχούς προσπάθειας μας» περιγράφει στο «Βήμα» ο διοργανωτής του φεστιβάλ κ. Βασίλης Γουλιέλμος.
Η επιτυχία της περασμένης διοργάνωσης αποτέλεσε κίνητρο για να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί η εικόνα ενός τέτοιου φεστιβάλ που μπορεί και προσφέρει στον επισκέπτη την απόλυτη φιλοζωική εμπειρία.
Τρεις μέρες γεμάτες εκτροφείς και εκπαιδευτές σκύλων, ξενοδοχεία, ενυδρεία, ερπετά, διακοσμητικά πουλιά, καλλωπισμούς και σεμινάρια εκπαίδευσης. Τρεις μέρες γεμάτες ζωντανές επιδείξεις, ευκαιρίες, προϊόντα για κατοικίδια, τροφές, εορταστικές προσφορές, επιμόρφωση και διασκέδαση. Είναι μερικά από αυτά που κάνουν το Φεστιβάλ Κατοικίδια Εν Δράσει μοναδικό και ιδανικό για όλη την οικογένεια και τους λάτρεις των ζώων συντροφιάς.
Έξι διαφορετικές εκθέσεις
Για τρεις ημέρες τα ζώα συντροφιάς θα είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστεί της έκθεσης. Οι επισκέπτες που θα περιηγηθούν στα 12.500 τ.μ. του Metropolitan Expo θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν έξι διαφορετικές διοργανώσεις που θα καλύψουν όλη τη γεωγραφία των ζώων συντροφιάς.
Όπως και πέρυσι, έτσι και εφέτος θα λάβει χώρα το «International Dog Festival –Athens 2014», στο πλαίσιο του οποίου ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδας θα πραγματοποιήσει τριπλή διεθνή έκθεση μορφολογίας. Παράλληλα, θα υπάρξει παρουσίαση έξι ελληνικών φυλών, οι οποίες και αποτελούν την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά και επίδειξη Ομάδας Νεαρών Χειριστών έως 15 ετών, στην οποία τα παιδιά με τους σκύλους τους, καθαρόαιμους και μη, θα δείξουν πόσο καλά μπορούν να συνεργάζονται.
Θα φιλοξενηθεί επίσης και η διπλή διεθνής έκθεση μορφολογίας του Ελληνικού Ομίλου Γάτας. Περισσότερες από 250 γάτες θα διαγωνιστούν κατά τη διάρκεια της 24ης και 25ης Διεθνής Έκθεσης. Οι επισκέπτες παράλληλα θα ενημερωθούν για τουλάχιστον 20 καθαρόαιμες φυλές γάτας, τον χαρακτήρα τους, την ιδιοσυγκρασία τους και τη μορφολογία τους.
Θάλασσα και ουρανός
Η περιήγηση στο φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει» θα κρύβει εκπλήξεις σε κάθε γωνιά της έκθεσης. Στον χώρο όπου θα φιλοξενούνται τα ενυδρεία με τους πολύχρωμους δίσκους θα θαμπωθείτε από τα εξωτικά πανέμορφα ψάρια. Ο «Βασιλιάς των Ενυδρείων», όπως έχει αποκληθεί ο δίσκος, θα είναι ο πρωταγωνιστής του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Δίσκων Ανατολικής Μεσογείου, ο οποίος θα διοργανωθεί σε συνεργασία με τον Νιντάλ Ρέζεκ και το Discus club.
Από τη θάλασσα στον ουρανό διατηρώντας την πολυχρωμία. Το Bird Festival θα δώσει την ευχέρεια στους επισκέπτες να δουν διαφορετικών ειδών καναρινιών, με μαγευτικές φωνές και πολύχρωμους, εξωτικούς παπαγάλους. Εγγλέζικα παπαγαλάκια, κοκατίλ, ring-necked parakeet και εκατοντάδες ακόμη πτηνά θα βρίσκονται στο Metropolitan Expo το τριήμερο.
Τρωκτικά και ερπετά
Ιδιαίτερο κομμάτι θα αποτελέσει και το πρώτο International Rodent & Rabbit Festival, όπου δεκάδες τρωκτικά θα αλλάξουν την εικόνα που έχετε για αυτά. Αρουραίοι, χάμστερ, κουνέλια, ινδικά χοιρίδια, σκαντζόχοιροι και περισσότερα από 70 ζώα θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ.
Εντυπωσιακή όμως θα είναι και η έκθεση με ζωντανά ερπετά. Κόμπρες, κροταλίες, ιγκουάνα, σαύρες, χελώνες, πύθωνες, βόες και συνολικά 35 είδη φιδιών θα βρεθούν σε ειδικές προθήκες ασφαλείας προκειμένου να απολαύσει ο καθένας μας την ομορφιά των ερπετών.
Επίσης θα ανακαλύψετε τα τελευταία προϊόντα περιποίησης και αξεσουάρ για κατοικίδια, τροφές και υπηρεσίες που σχετίζονται με τα ζώα ιδανικές για το κατοικίδιό σας αλλά και τους φίλους σας που αγαπούν τα ζώα.
Εκτροφείς, εξειδικευμένα καταστήματα, όμιλοι, κτηνίατροι, εκπαιδευτές και επαγγελματίες του κλάδου των ζώων συντροφιάς, θα είναι σε ετοιμότητα να απαντήσουν τις ερωτήσεις σας σχετικά με τα κατοικίδια σας και να σας παρέχουν τις πληροφορίες που αναζητείτε.
Για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (στις 4 Οκτωβρίου) οι χορηγοί του φεστιβάλ και οι εμπορικοί εκθέτες θα διοργανώσουν μια σειρά διαγωνισμών με έπαθλο πολλά δώρα, που θα λάβουν οι επισκέπτες του διεθνούς φεστιβάλ. Δεκάδες τυχεροί επισκέπτες θα εξασφαλίσουν τροφή για τα ζωάκια τους σκυλάκια τους από έναν μήνα ως έναν χρόνο.
Η είσοδος για τους επισκέπτες θα είναι ελεύθερη στο φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει», το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 10-12 Οκτωβρίου στο Hall 2 του Metropolitan Expo.