Με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τα περίπτερα.

Πρώτος σταθμός ήταν το περίπτερο 15 όπου βρίσκονται τα σταντ διεθνών συμμετοχών, οργανισμών και φορέων.

Ο κ. Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας, ενημερώθηκε για επιτεύγματα στις νέες τεχνολογίες και επισήμανε ότι στην Ελλάδα παρατηρείται σήμερα μεγάλη «αιμορραγία» επιστημονικού δυναμικού που φεύγει στο εξωτερικό λόγω της κρίσης.

Ξεναγήθηκε στο περίπτερο ενημέρωσης για το επιστημονικό κέντρο CERN και στο σταντ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ενημερώθηκε για τα τοπικά προϊόντα που εκτίθενται και εξέφρασε την ικανοποίηση του όταν του είπαν πως κάποια από αυτά πάνε πολύ καλά και σε εξαγωγές.

Στο περίπτερο του ΕΚΑΒ τον ενημέρωσαν για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που ένα άτομο έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Όταν του είπαν ότι πρέπει καταρχήν να τηλεφωνήσει στο ΕΚΑΒ ο κ. Τσίπρας ρώτησε «Εμείς θα τηλεφωνήσουμε, το ΕΚΑΒ θα έρθει; γιατί υπάρχουν ελλείψεις σε υποδομές…».

Στο περίπτερο της Πυροσβεστικής εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τις απώλειες του πυροσβεστικού Σώματος στην πυρκαγιά στη Φάληρο και στο περίπτερο της Αστυνομίας ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη και έδωσε τα συγχαρητήρια του για την αποτελεσματικότητα σε αυτό τον τομέα.

Την ώρα που περνούσε μπροστά από το περίπτερο του ΠΑΟΚ οπαδοί της ομάδας τον υποδέχθηκαν και του πρόσφεραν μια φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επίσης συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.

Την πρόθεσή του να επισκεφθεί τα αρχαιολογικά ευρήματα στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη Σερρών, εξέφρασε ο κ. Τσίπρας, αλλά, όπως είπε, η επίσκεψη δεν μπορεί να γίνει τώρα, λόγω των εργασιών που εκτελούνται εκεί.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ.Τσίπρας είπε στους δημοσιογράφους ότι πριν από ένα χρόνο, όταν κανείς δεν ασχολούνταν με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη και «το υπουργείο Πολιτισμού δεν έδινε δεκάρα», ο περιφερειάρχης τον είχε ενημερώσει ότι γίνεται μια ανασκαφή η οποία θα είναι πιθανόν σημαντική. Και έκτοτε τον κρατούσε συνεχώς ενήμερο για τις εξελίξεις. \

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως τότε η Περιφέρεια έδωσε το ποσό των 100.000 ευρώ για να συνεχιστούν οι εργασίες και σήμερα απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Τσίπρα νε επισκεφθεί τον χώρο.

«Είναι ένα σημαντικό εύρημα. Θα πάμε μαζί, όταν έρθει η ώρα, αλλά αυτό θα είναι σε συνάρτηση με τις εργασίες που γίνονται εκεί», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συμβολικά, ο Περιφερειάρχης πρόσφερε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως αναμνηστικό δώρο ένα αγαλματίδιο με το λιοντάρι της Αμφίπολης.