«Όλα στην ώρα τους» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου κατά την επίσκεψή του στην 79η ΔΕΘ. Παράλληλα, ανέφερε πως δεν υπάρχει πρόταση ή συμφωνία στο πρόσωπό του και κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του να μην κάνουν αναφορές στο όνομά του, όταν μιλούν για το θέμα.

«Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, θέλω να συμβάλλω στην ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ. Δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε καν νύξη, δεν υπάρχει καμία συμφωνία, ούτε κρυφή ούτε φανερή» δήλωσε.

Είπε ακόμη πως δεν θα αντιμετωπίσει το θέμα με προσωπικά κριτήρια ή ανεξάρτητα από τις θετικές εξελίξεις για την χώρα, ενώ ανέφερε ότι η χώρα έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον Ιανουάριο και δεν επιτρέπεται κανένα παιχνίδι με τους θεσμούς.

Επισήμανε ακόμη ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις μέσω της αυξημένης πλειοψηφίας, ενώ συναρτάται και με τις ασκούμενες πολιτικές.

Ερωτηθείς για την αποχώρηση του Σπύρου Λυκούδη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε ότι «επανειλημμένα τους προέτρεψα να πάρουν μέρος στο Συνέδριο». Για το γεγονός ότι ο κ. Λυκούδης δεν παρέδωσε την έδρα του, ο κ. Κουβέλης σημείωσε: «Το μέτρο των ενεργειών του καθενός κρίνεται από τις αξίες που έχει και εφαρμόζει ο οποιοσδήποτε».

Για την εκλογική αποτυχία της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του Μαΐου ο κ. Κουβέλης είπε ότι ποτέ δεν αρνήθηκε την ήττα και ότι η λύση που αυτός βλέπει είναι το συνέδριο, η προσφυγή στην συλλογικότητα. «Αυτό είναι αξία της ανανεωτικής αριστεράς» είπε.

Για το χρέος εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι βιώσιμο, ενώ προέκρινε τη λύση μιας νέας συμφωνίας με τους εταίρους με στόχο την αναδιάρθρωση.

Για την οικονομική κρίση είπε πως μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για να ξεπεραστεί το σύστημα των πελατειακών σχέσεων.