Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των Γκ.Χαρδούβελη και Χρ.Σταϊκούρα.

Στη συνάντηση αυτή, «κλείδωσαν» όλες οι αλλαγές στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

«Όλα είναι υπό έλεγχο» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μαξίμου, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους.

Το απόγευμα της Τετάρτης θα γίνει νέα συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους υπουργούς που θα μεταβούν στο Παρίσι για τις συνομιλίες με την τρόικα, όπου θα καθοριστεί η στάση που θα κρατήσει η Αθήνα στις διαπραγματεύσεις.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρέπεμψε στις κυβερνητικές ανακοινώσεις και στην τροπολογία που θα κατατεθεί.

Η κυβέρνηση αποφάσισε πως ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε έξι δόσεις και η σχετική ρύθμιση θα έρθει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

    Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι τα γενικότερα θέματα που αφορούν τη φορολογική πολιτική θα τα δει η κυβέρνηση με αφορμή τις συζητήσεις στο Παρίσι και τον σχεδιασμό.

    Σχετικά με το εάν η κυβέρνηση, ενόψει της συνάντησης στο Παρίσι, επιμένει στην πολιτική των φοροελαφρύνσεων, απάντησε: «Ό,τι έχουμε πει, ό,τι έχω πει, όπως τα έχουμε πει κατά καιρούς».