Η πρώτη γυναίκα του Βρετανικού Ναυτικού η οποία ανέλαβε θέση κυβερνήτη πολεμικού σκάφους «απομακρύνθηκε» από τη θέση της λόγω σχέσεων με άλλα μέλη του πληρώματος.

Η πλοίαρχος Σάρα Γουέστ, 41 ετών, κυβερνήτης της φρεγάτας «Πόρτλαντ» «απαλλάχτηκε των καθηκόντων της ως πλοίαρχου λόγω σχέσεων τις οποίες ανέπτυξε με ανωτέρους αξιωματικούς», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Ναυαρχείου. Θα συνεχίσει όμως να υπηρετεί στο Ναυτικό και «θα τοποθετηθεί σε θέση ανάλογα με τις διοικητικές και επαγγελματικές ικανότητες της», αναφέρει η ανακοίνωση.
Η Σάρα Γουέστ ανέλαβε κυβερνήτης τον Μάιο 2012 και το γεγονός τιμήθηκε και χαρακτηρίστηκε στη Βρετανία ως μια ακόμη απόδειξη ότι δεν γίνεται πλέον διάκριση φύλων στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις. Η ίδια, η οποία αναλάμβανε το πόστο του κυβερνήτη πολεμικού ύστερα από 16 χρόνια υπηρεσίας στο Ναυτικό, είχε δηλώσει ότι «θα αφιερώσει όλη την ενεργητικότητα της και θα δείξει όλες τις διοικητικές γνώσεις της» για την εκτέλεση των καθηκόντων της.
Η πολύμηνη όμως παραμονή στη θάλασσα μακριά από τους δικούς της φαίνεται ότι την είχαν κουράσει και η ίδια είχε δηλώσει πριν τρεις μήνες ότι μολονότι «είναι υπερήφανη που κυβερνά ένα σκάφος υψηλής τεχνολογίας» το γεγονός ότι αφιερώνει «όλη την ενεργητικότητα» της στην εκτέλεση των καθηκόντων της, της έχει δημιουργήσει «νοσταλγία». Η φρεγάτα «Πορτλαντ» είχε υπηρεσία τους τελευταίους έξι μήνες στα ανοικτά της Νότιας Αφρικής, στον Ατλαντικό και στη Μεσόγειο.
Το Βρετανικό Ναυτικό δεν απαγορεύει τις σχέσεις μεταξύ μελών του πληρώματος εκτός αν «διαπιστωμένα» αποδειχθεί ότι μπορεί αυτές να «εμποδίζουν την πλήρη και ακριβή εκτέλεση διαταγών και οδηγιών των ανωτέρων αξιωματικών».