Η εταιρεία Frigoglass που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων επαγγελματικής ψύξης προχώρησε στην ενσωμάτωση του όγκου παραγωγής του εργοστασίου της Τουρκίας στη μονάδα της στην Timisoara της Ρουμανίας.
Στο πλαίσιο αυτό, θα διακόψει την παραγωγική της δραστηριότητα στο Silivri της Τουρκίας έως το τέλος του 2014.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσω της ενοποίησης των ευρωπαϊκών της δραστηριοτήτων η Frigoglass θα βελτιώσει σημαντικά την κοστολογική της δομή και θα ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητά της. H εταιρεία ανήκει στην οικογένεια Δαυίδ και διατηρεί μονάδα και στην Πάτρα.
Σημειώνεται ότι οι εμπορικές δραστηριότητες και η εξυπηρέτηση των πελατών στην Τουρκία θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, τόσο κατά τη διάρκεια της ενοποίησης, όσο και μετά την ολοκλήρωσή της.
Η Frigoglass θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό σχετικά με την αναμενόμενη εξοικονόμηση κόστους σε ετήσια βάση και τις αντίστοιχες δαπάνες αναδιάρθρωσης στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου του 2014, στις 7 Αυγούστου.
Ο κ. Torsten Tuerling, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass σχολίασε: «Η ενοποίηση της παραγωγικής μας δραστηριότητας στην Τουρκία με τη μονάδα της Ρουμανίας αποτελεί βήμα υψίστης σημασίας για τη Frigoglass. Θα επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας, βελτίωση της απορρόφησης γενικών δαπανών και μείωση της πολυπλοκότητας της παραγωγικής μας βάσης στην Ευρώπη. Η ενοποίηση αυτή θα βελτιώσει σημαντικά την κοστολογική μας δομή ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά μας, ενώ παράλληλα δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις της επόμενης φάσης μετασχηματισμού της Λιτής Παραγωγής (Lean Manufacturing) προς την κατεύθυνση της λειτουργικής υπεροχής και της άριστης ποιότητας. Με την ενοποίηση αυτή αποδεικνύουμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι να προχωρήσουμε σε τολμηρές κινήσεις, προκειμένου να βελτιώσουμε την απόδοσή μας και να ενισχύσουμε την αξία στον πελάτη».