Την απόφαση του να αποσυρθούν από τις θέσεις τους, στις οποίες άτυπα εργάζονταν ως σήμερα, πήραν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Όπως κατήγγειλαν, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση συνολικά τους εξαπάτησε, καθώς πριν από ένα χρόνο τούς δόθηκε η υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους ή θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της διαϊδρυματικής κινητικότητας.

Πρόκειται για 360 άτομα που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, ενώ πίσω στις θέσεις τους μένουν 732 διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος.
Παράλληλα οι εκπρόσωποι του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών θα κάνουν το μεσημέρι της Παρασκευής συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.
Σε συνέντευξη που δόθηκε την Πέμπτη μαζί με τα μέλη της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης είπε ότι η Πολιτεία δείχνει μίσος απέναντι στα ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα οδηγώντας τα στην κατάρρευση.
Τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών ζήτησαν μάλιστα να εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των αναγκών του σε διοικητικό επίπεδο.
Εκφράστηκε ακόμη δυσφορία επειδή από το ίδρυμα φεύγουν πολλοί διοικητικοί υπάλληλοι σε σχέση με άλλα πανεπιστήμια.
Στη συνέντευξη εκτός από τον πρύτανη συμμετείχαν ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών κ. Μιχ. Σπουρδαλάκης, η κοσμητεύουσα της Φιλοσοφικής Σχολής κυρία Ελένη Καραμαλέγκου, ο πρόεδρος του Οικονομικού Τμήματος κ. Ν. Ηρειώτης και η πρόεδρος του Τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας κυρία Φρειδερίκη Μπαρτσαλιά.
Όπως είπαν, το Πανεπιστήμιο τήρησε όλα όσα του είχαν ζητηθεί από την Πολιτεία τον προηγούμενο Αύγουστο, σε αντίθεση με την κυβέρνηση.
Τα μέλη της Συγκλήτου κατήγγειλαν με σθένος την επίθεση που έγινε την Τρίτη σε βάρος του προέδρου του Φυσικού Τμήματος κ. Γ. Τόμπρα από φοιτητές που τον προπηλάκισαν για να τον εκβιάσουν να κλείσει το τμήμα του σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς όσα συμβαίνουν στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Ο κ. Τόμπρας κατέθεσε για το περιστατικό μήνυση κατά αγνώστων.