• Αναζήτηση
 • Ιαπωνία: Νόμος απαγορεύει την κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

  Νόμο που απαγορεύει την κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας ψήφισε το κοινοβούλιο της Ιαπωνίας, έπειτα από πολυετείς διεθνείς εκκλήσεις για την ποινικοποίησή της. Η χώρα έχει δεχτεί έντονη κριτική για συνενοχή στην εξάπλωση φωτογραφιών και βίντεο με παιδική πορνογραφία στο Διαδίκτυο επειδή δεν τα απαγόρευε.

  Νόμο που απαγορεύει την κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας ψήφισε το κοινοβούλιο της Ιαπωνίας, έπειτα από πολυετείς διεθνείς εκκλήσεις για την ποινικοποίησή της.

  Ωστόσο, δεν έπραξε το ίδιο για τα ιαπωνικά κόμικς manga που περιέχουν σεξουαλικού περιεχομένου εικόνες ή για τα κινούμενα σχέδια που απεικονίζουν παιδιά.

  Η Ιαπωνία είναι η τελευταία χώρα μέλος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που ποινικοποιεί την κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Παρότι απαγόρευσε διά νόμου την παραγωγή και διανομή του το 1999, θεωρείται ασφαλές καταφύγιο για όσους θέλουν να αγοράζουν τέτοιο υλικό.

  Η χώρα έχει δεχτεί έντονη κριτική για συνενοχή στην εξάπλωση φωτογραφιών και βίντεο με παιδική πορνογραφία στο Διαδίκτυο επειδή δεν τα απαγόρευε.

  Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει χαρακτηρίσει την Ιαπωνία «διεθνές καταφύγιο παραγωγής και διακίνησης παιδικής πορνογραφίας».

  Ο νόμος προβλέπει για τους παραβάτες ποινή φυλάκισης έως και ένα χρόνο ή επιβολή προστίμου μέχρι και 9.750 δολάρια αν βρεθούν έχοντας στην κατοχή τους φωτογραφίες ή βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας «για την ικανοποίηση των σεξουαλικών τους ορμών».

  Ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τον Ιούλιο.

  Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σαντακάζου Τανιγκάκι εξέφρασε την ελπίδα ο νόμος να συμβάλει στην αλλαγή της τάσης αντιμετώπισης των παιδιών ως σεξουαλικά αντικείμενα.

  «Πρέπει να δώσουμε μάχη κατά της τάσης αντιμετώπισης των παιδιών ως σεξουαλικών αντικειμένων και της ανοχής απέναντι στη σεξουαλική ή εμπορική εκμετάλλευσή τους» δήλωσε στο κοινοβούλιο, μία ημέρα προτού η Άνω Βουλή ψηφίσει υπερ της υιοθέτησης του νόμου, ο οποίος είχε ψηφιστεί νωρίτερα μέσα στον μήνα και από την Κάτω Βουλή.

  Ωστόσο, κατά του νόμου τάσσονται οι εκδότες αλλά και κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης που τον καταψήφισαν με το αιτιολογικό ότι η εφαρμογή του ενδεχομένως να δώσει υπερεξουσίες στην αστυνομία.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk