Τουρκία: Απέλυσαν αστυνομικό επειδή είναι ομοφυλόφιλος

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας υπεραμύνθηκε της απροκάλυπτα ρατσιστικής απόφασής του να απολύσει έναν αστυνομικό που, όπως αποδείχτηκε μετά από έρευνα στο σπίτι του, είναι ομοφυλόφιλος. Ο αστυνομικός ωστόσο, αντέδρασε, μηνύοντας με τη σειρά του το Υπουργείο προκειμένου να δικαιωθεί και να επιστρέψει στην υπηρεσία του.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας υπεραμύνθηκε της απροκάλυπτα ρατσιστικής απόφασής του να απολύσει έναν αστυνομικό που, όπως αποδείχτηκε μετά από έρευνα στο σπίτι του, είναι ομοφυλόφιλος. Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν διενεργήσει πριν από πέντε χρόνια μια αιφνιδιαστική έφοδο στην οικία ενός αστυνομικού, μετά από υποψίες πως μπορεί να κατέχει στον προσωπικό του υπολογιστή σκληρό πορνογραφικό υλικό με ανήλικα παιδιά. Κάτι τέτοιο ουδέποτε αποδείχθηκε. Ωστόσο από την γενικότερη έρευνα ο αστυνομικός προέκυψε να είναι γκέι και τότε κινήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός προκειμένου να «ξεριζώσει από την αστυνομία αυτούς τους δημόσιους υπαλλήλους» – όπως ήταν η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου.

«Η απόλυση του αστυνομικού έγινε επειδή, όπως προτάσσει η τούρκικη νομοθεσία, πρέπει να ξεριζώνονται και να απομακρύνονται τέτοιου είδους δημόσιοι υπάλληλοι», αναφέρει το άρθρο της τούρκικης εφημερίδας Milliyet προσθέτοντας πως το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην πράξη αυτή επειδή «ο αστυνομικός υπέπεσε σε μια σειρά από ντροπιαστικές πράξεις που έρχονται σε αντίθεση με την ποιότητα ενός δημόσιου λειτουργού».
Ο αστυνομικός ωστόσο, αντέδρασε, μηνύοντας με τη σειρά του το Υπουργείο προκειμένου να δικαιωθεί και να επιστρέψει στην υπηρεσία του. Μάλιστα, «τράβηξε» το θέμα μέχρι το τούρκικο Συμβούλιο της Επικρατείας, υποστηρίζοντας πως ό,τι έκανε, το έκανε εντός των τειχών της προσωπικής του ζωής, χωρίς οι σεξουαλικές του προτιμήσεις να επηρεάζουν την ποιότητα της εργασίας του -άρα δεν υπήρχε κανένας λόγος να τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Ωστόσο, και το τουρκικό ΣτΕ με τη σειρά του επικύρωσε την αρχική απόφαση και ο αστυνομικός δεν επέστρεψε ποτέ ξανά στο αστυνομικό τμήμα όπου υπηρετούσε.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk