«Η οικονομία σταθεροποιείται πια. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν πριν από δύο χρόνια»δήλωσε ο νέος Υπουργός Οικονομικών κ.Γκίκας Χαρδούβεληςο οποίος συνεχάρη τον κ. Στουρνάρα για το έργο του κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής το απόγευμα της Τρίτης στο υπουργείο Οικονομικών

Ο κ. Χαρδούβεληςπρόσθεσε ότι οδεύουμε σε έναν ενάρετο κύκλο λέγοντας ότι«τους επόμενους μήνες θα δούμε την ανάπτυξη να έρχεται επιτέλους».

«Πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς κι όχι αυτό που λέει η τρόικα μόνον» δήλωσε ο νέος Υπουργός.
Ο κ. Χαρδούβελης απευθύνθηκε στην Αριστερά λέγοντας ότι «πρέπει να καταλάβει ότι γι αυτά που λέει πρέπει να υπάρχει προϋπολογισμός». Αντιστοίχως,«η Δεξιά να φύγει από τον ατομικισμό να κοιτάξει το σύνολο και την οικογένεια» τόνισε.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μια χώρα κατανάλωσης πρέπει να είναι μια χώρα παραγωγής»σχολίασε ο κ. Χαρδούβελης.
«Είμαι σίγουρος ότι θα φυλάξει τις Θερμοπύλες δηλαδή τα επιτεύγματα που είχαμε μέχρι τώρα»δήλωσε από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών κ.Γιάννης Στουρνάραςγια τον νέο ΥΠΟΙΚ, για τον οποίο είπε ότι είναι«αναγνωρισμένος για την προσφορά του». Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι οι αγορές αντιδρούν θετικά στη νέα κυβέρνηση.
Ο απερχόμενος Υπουργός ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τον Πρωθυπουργό κ.Αντώνη Σαμαράδηλώνοντας ότι φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών νιώθει ότι φεύγει από το σπίτι του. Ο κ. Στουρνάρας μνημόνευσε επίσης τους κ.κ.Αδωνι Γεωργιάδη,Κωστή ΧατζηδάκηκαιΓιάννη Βρούτση.

«Χωρίς αλλαγή στη φιλοσοφία» θα συνεχιστεί η πολιτική στο υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών. Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, επισήμανε ότι «πρέπει να προσέξουμε τα προβλήματα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων», αλλά «στο υπουργείο Οικονομικών πρέπει να δούμε και τα νούμερα και ότι οι προϋπολογισμοί πρέπει να ισοσκελίζονται».

«Το εισόδημα του πολίτη πρέπει να αρχίσει να βελτιώνεται. Φέτος για πρώτη φορά» σημείωσε.
Σχετικά με την προσωπική του φιλοσοφία, ο νέος υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα.
Ο κ. Χαρδούβελης ζήτησε από τις τράπεζες -παρά το ότι τα προβληματικά δάνεια είναι πάρα πολλά- να συμβάλουν στην αναδιάρθρωση του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, την έχει αναλάβει το υπουργείο, πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο απελθών υπουργός, Γιάννης Στουρνάραςαναφέρθηκε σε δύο προκλήσεις που υπάρχουν, τη βιωσιμότητα του χρέους, που θα γίνει στο πλαίσιο της επόμενης έκθεσης της τρόικας, και στην ολική επαναφορά της οικονομίας σε βιώσιμη τροχιά.
Ο κ. Στουρνάρας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι στο «πρόσωπό του βρήκα έναν ειλικρινή και πιστό φίλο, παρά το “στόλισμα” κάποιες φορές».
Για τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη είπε ότι «ο πρωθυπουργός μού εκμυστηρεύτηκε ότι θα ήθελε να τον δει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο».