«Πες την αλήθεια για να βοηθήσεις τον εαυτό σου» είπαν οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάππα και Μαρία Δημητροπούλου απευθυνόμενεςς το πρωί της Δευτέρας στον κατηγορούμενο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα.

Ακολούθησε έντονο επεισόδιο μεταξύ των ανακριτριών και του συνηγόρου Αλέξη Κούγια. Ο κατηγορούμενος και προφυλακισμένος έκλαιγε και έλεγε ακατάληπτα του τύπου «άλλοι με έβαζαν, εγώ δεν έκανα τίποτε» κ.λ.π.

Από την πλευρά του συνηγόρου του οι ανακρίτριες άκουγαν έκπληκτες κατηγορίες ότι είναι προκατειλημμένες για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στη γραπτή δήλωση που υπέβαλε ενώπιον των ανακριτριών ο βουλευτής αναφέρει: «Οι ερωτήσεις που μου κάνετε είναι άσχετες με το κατηγορητήριο. Διατυπώνονται με μεροληπτικό τρόπο σε βάρος μου, γεγονός που αποδεικνύει την προκατάληψή σας σε βάρος μου αφού οι ερωτήσεις σας γίνονται με διατύπωση και τρόπο που δε στοχεύει στην διάγνωση της αλήθειας, αλλά στην με το ζόρι στοιχειοθέτηση ανύπαρκτων κατηγοριών σε βάρος μου καθιστώντας την διαδικασία σε βάρος μου μεροληπτική και απάνθρωπη. Για το λόγο αυτό δηλώνω ότι δεν επιθυμώ τη συνέχιση της ανακριτικής διαδικασίας».

Μάλιστα σε ερώτηση αν θα ακούσει τις ερωτήσεις ή αν αρνείται να τις ακούσει, ο βουλευτής απάντησε: «Αρνούμαι. Δεν είμαι σε ψυχική κατάσταση να σας απαντήσω. Θέλω να πάω στα παιδιά μου. Δεν έχω κάνει κάτι για να πάω στη φυλακή. Θέλω να πάω στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Είμαι νεκρός άνθρωπος. Σεβαστείτε την κατάστασή μου. Δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε ναζιστής. Δεν έχω κάνει τίποτα. Το απέδειξα. Είμαι νεκρός. Είμαι άδειος άνθρωπος χωρίς τα παιδιά μου. Δεν έχω κάνει κάτι για να είμαι στη φυλακή. Έχω χάσει 16 κιλά σε τέσσερις μήνες. Έφυγα, ανεξαρτητοποιήθηκα. Με διώξανε. Τους έκανα χατίρια. Έλεγα αυτά που μου έλεγαν. Πού είναι το μεμπτό; Δυο φορές έχω επιχειρήσει να κρεμαστώ στο κελί. Γιατί; Γιατί είμαι φυλακή;».

Παρών και ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος. Κατατέθηκε απολογητικό υπόμνημα 40 σελίδων,, το οποίο αντικρούει την κατηγορία της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής ,αλλά η απολογία ακουγόταν ως το διάδρομο του Εφετείου έξω από το ανακριτικό γραφείο.

Αμέσως μετά κρίθηκε από εισαγγελέα και ανακριτή ότι για τη συγκεκριμένη κατηγορία κρίνεται ελεύθερος, αφού είναι προφυλακισμένος για την κατηγορία της ένταξης και διελυθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά την απολογία ο συνήγορος του κατηγορουμένου Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι η ανακρίτρια είπε στον Μπούκουρα «μίλησε και θα αφεθείς ελεύθερος».

Στο μεταξύ εισαγγελέας θα κρίνει αν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για να δώσει εξηγήσεις για τις νέες κατηγορίες, που του απευθύνουν οι ανακρίτριες και ειδικότερα αν πρέπει να αρθεί η ασυλία του.