Μιχελογιαννάκης: Προτάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το μειονοτικό

Προτάσεις για μειονοτικό, προς συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την Τετάρτη ο βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος Γ. Μιχελογιαννάκης.

Προτάσεις για μειονοτικό, προς συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την Τετάρτη ο βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος Γ. Μιχελογιαννάκης.
Στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος της προηγούμενης Κυριακής και με δεδομένα τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις αντιδράσεις, που εν τέλει οδήγησαν στην απόσυρση της υποψηφιότητας της εκπροσώπου των Ρομά Σουλειμαν Σαμπιχά από το ευρώψηφοδέλτιο, ο κ. Μιχελογιαννακης κατέθεσε την εξής πρόταση:
Να κληθούν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και Ξάνθης, να δεσμευθούν και να εργαστούν:
1. Για την καθιέρωση ενιαίου δημοκρατικού σχολείου με θρησκειολογία και με μαθήματα ατομικής επιλογής γλώσσας (τουρκική, πομακική, διάλεκτος ρομά), καθώς και για τη χρήση της πομακικής γλώσσας και της διαλέκτου ρομά, από τους λειτουργούς της μουσουλμανικής θρησκείας, σε όλες τις ενέργειές τους.
2. Για την καθιέρωση ποσοστώσεων μέσα στις οργανώσεις Ξάνθης και Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ και στο ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να προστατευθεί η δυνατότητα έκφρασης και αυτοπροσδιορισμού των πομάκων και των ρομά.
3. Για την ποινικοποίηση της δωροδοκίας που συντελείται με σκοπό τη διαστρεβλωμένη άσκηση του δικαιώματος εθνοτικού και θρησκευτικού αυτοπροσδιορισμού του κάθε πολίτη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk