• Αναζήτηση

Οι νικητές και οι ηττημένοι των εκλογών στην Κεντρική Μακεδονία

Με μεγάλους νικητές τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης ξημέρωσε η επόμενη μέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στις άλλες μεγάλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλαγή σκυτάλης υπήρξε στη Βέροια και το Κιλκίς.

Με μεγάλους νικητές τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης ξημέρωσε η επόμενη μέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στις άλλες μεγάλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλαγή σκυτάλης υπήρξε στη Βέροια και το Κιλκίς.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας επικράτησε με ποσοστό 71,01% (ενσωμάτωση 99,59%) και 43 έδρες επί του Γιάννη Ιωαννίδη που έλαβε 28,99% (11 έδρες).

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης εξελέγη για δεύτερη φορά δήμαρχος καθώς έλαβε ποσοστό 58,11% (ενσωμάτωση 100%) στο β’ γύρο των εκλογών έναντι του Σταύρου Καλαφάτη που συγκέντρωσε το 41,89% των ψήφων.

Στη θέση του παραμένει και ο Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο οποίος επανεκλέγεται στον Δήμο Καλαμαριάς με ποσοστό 61,84% έναντι του αντιπάλου του Μανώλη Λαμτζίδη, που έλαβε 38,16%.

Για έκτη συνεχή φορά εξελέγη δήμαρχος ο Σίμος Δανιηλίδης. Με ποσοστό 63,47% καλείται να συνεχίσει το έργο του στον Δήμο Νεάπολης-Συκεώνκαθώς κατάφερε να επικρατήσει στον β’ γύρο των εκλογών επί του Γρηγόρη Χατζησάββα, ο οποίος έλαβε το 36,53% των ψήφων.

Υπενθυμίζεται πως από τον α’ γύρο είχαν ήδη εκλεγεί δήμαρχοι στους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Θέρμης ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος και Πυλαίας – Χορτιάτη ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Στον Δήμο Βόλβης εκλέχτηκε δήμαρχος ο Διαμαντής Λιάμας που έλαβε ποσοστό 52,94% και επικράτησε του Δημήτρη Στοΐτσα (47,06%).

Στον Δήμο Δέλτα, νέος δήμαρχος θα είναι ο Ευθύμιος Φωτόπουλος με 54,43%. Κέρδισε στον β’ γύρο των εκλογών τον απερχόμενο δήμαρχο Γιώργο Γλώσση (45,57%).

Νέος δήμαρχος εξελέγη στον Δήμο Θερμαϊκού ο Γιάννης Μαυρομάτης, με ποσοστό 65,35%, έναντι του Γιώργου Τσαμασλή, που πήρε 34,65%.

Στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, για τα επόμενα πέντε χρόνια δήμαρχος θα είναι ο Πέτρος Σούλας, που κατέκτησε την πρωτιά με ποσοστό 56,86%, έναντι 43,14% του απερχόμενου δημάρχου Στάθη Λαφαζανίδη.

Στον Δήμο Λαγκαδά, μετά και τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκλέγεται δήμαρχος ο Γιάννης Καραγιάννης με ποσοστό 53,03%. Ο αντίπαλος του Γιάννης Αναστασιάδης έλαβε το 46,97% των ψήφων.

Νέο δήμαρχο θα έχει και ο Δήμος Παύλου Μελά, καθώς εκλέγεται ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης με 68,15% έναντι του απερχόμενου Διαμαντή Παπαδόπουλου, που έλαβε ποσοστό 31,85%.

Μεγάλη μάχη έγινε στον Δήμο Χαλκηδόνας, εκεί όπου αναδείχτηκε νέος δήμαρχος ο Γιάννης Τσουκνιδάς, με ποσοστό 51,46%, ενώ ο αντίπαλος του Αριστείδης Αραμπατζής έλαβε 48,54%.

Αλλαγή στον δημαρχιακό θώκο σημειώθηκε και στον Δήμο Ωραιοκάστρου, όπου εξελέγη ο Αστέριος Γαβότσης με 51,88%, έναντι του απερχόμενου δημάρχου Δημήτρη Σαραμάντου, που έλαβε 48,12%.

Στον Δήμο Κιλκίς, νέος δήμαρχος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Σισμανίδης. Εξελέγη με ποσοστό 50,77% (ενσωμάτωση 100%), ενώ ο αντίπαλος του Παύλος Τονικίδης έλαβε μετά από σκληρή μάχη 49,23%.

Νέο δήμαρχο θα έχει και η Βέροια, καθώς ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης επικράτησε με 54,10% (ενσωμάτωση 100%) επί του αντιπάλου του Κωνσταντίνου Καραπαναγιωτίδη, ο οποίος έλαβε 45,9%.

Αντίθετα, στον Δήμο Έδεσσας παραμένει δήμαρχος ο Δημήτρης Γιάννου, ο οποίος εξασφάλισε ποσοστό 60,02% (ενσωμάτωση 100%) έναντι 39,98% του Ιωάννη Σόντρα.

Υπενθυμίζεται ότι από τον α’ γύρο, στην Κεντρική Μακεδονία επανεξελέγησαν στον Δήμο Κατερίνης ο Σάββας Χιονίδης και στον Δήμο Πολυγύρου της Χαλκιδικής ο Αστέριος Ζωγράφος.

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk