Ο Κώστας Μπακογιάννης περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας

Με ποσοστό άνω του 55% εκλέχτηκε περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο αντίπαλός του, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Απόστολου είδε το ποσοστό του να αυξάνεται από το 18,75% (στον α’ γύρο) στο 44,36%, αλλά ωστόσο δεν κατάφερε να επικρατήσει. Σε Λαμία και Λειβαδιά η τάση του α’ γύρο δεν επιβεβαιώθηκε στην επαναληπτική διαδικασία.

Με ποσοστό άνω του 55% εκλέχτηκε περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο αντίπαλός του, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Απόστολου είδε το ποσοστό του να αυξάνεται από το 18,75% (στον α’ γύρο) στο 44,36%, αλλά ωστόσο δεν κατάφερε να επικρατήσει.

«Όταν ξεκίνησα κάποιοι έλεγαν ‘που πας ρε Καραμήτρο;‘» είπε ο Κ.Μπακογιάννης, μιλώντας τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, στους συγκεντρωμένους έξω από το εκλογικό κέντρο της Λαμίας όπου έφτασε από το Καρπενήσι.

«Μου είπανε ότι ο κόσμος τώρα θέλει κάποιοι να του χαϊδεύουν τα αυτιά. Μου είπανε ότι δεν είναι ώρα γι’ αυτά. Η Στερεά Ελλάδα απέδειξε ότι η μεγάλη ώρα είναι τώρα. Η κοινωνία θέλει την αλήθεια, θέλει τη δικαιοσύνη, θέλει τη συνέπεια, θέλει την αλλαγή» συνέχισε.

Ο Κ.Μπακογιάννης αφιέρωσε τη βραδιά της νίκης σε δύο ανθρώπους. «Πρώτα απ’ όλα στον πατέρα μου. Δεν περνάει ημέρα συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής που θα προτιμούσα να είναι κοντά μας. Και θα ήθελα να πω και δυο κουβέντες για τη μάνα μου, την οποία εσείς όλοι τη γνωρίζετε βέβαια ως πολιτικό και λογικό είναι τόσα χρόνια. Για εμένα και την αδερφή μου που μας μεγάλωσε με μεγάλες δυσκολίες μένοντας πολύ νέα χήρα, το μόνο που μπορώ να πω, είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ για όλα αυτά που μας έχει προσφέρει» είπε χαρακτηριστικά και έδωσε ραντεβού τις επόμενες μέρες «γιατί τα προβλήματα της Περιφέρειας μας περιμένουν και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο».

Οι ανατροπές στους δήμους

Ανατροπές σημειώθηκαν στους περισσότερους δήμους της Στερεάς Ελλάδας. Ο δήμος της Λαμίας αλλάζει χέρια ύστερα από 16 χρόνια και από μια δραματική νύχτα.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς, παρά το γεγονός ότι την πρώτη Κυριακή είχε 9 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο Νίκο Σταυρογιάννη, είδε τα ποσοστά να ανατρέπονται και ο αντίπαλός του, μέχρι τώρα βουλευτής, συγκέντρωσε 53,29% από το 32,4 της προηγούμενης Κυριακής και παίρνει τα ηνία του δήμου για την επόμενη πενταετία έναντι του 46,71% που συγκέντρωσε ο επί 16 χρόνια δήμαρχος Γιώργος Κοτρωνιάς.

Στον δήμο Λειβαδιάς η Γιώτα Πούλου με στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έκοψε πρώτη το νήμα της αφετηρίας με 56,24%, από 25,64% που είχε πάρει στον πρώτο γύρο. Ο δικηγόρος Αρης Ρούσσαρης περιορίστηκε στο 43,76% παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί με 30,15% στον πρώτο γύρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk