Στις κάλπες η Κύπρος για τις ευρωκλογές

Οι τρίτες ευρωεκλογές μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποιούνται σήμερα για την ανάδειξη των έξι ευρωβουλευτών που να εκπροσωπούν τους Κύπριους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, με μια ώρα διάλειμμα

Οι τρίτες ευρωεκλογές μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποιούνται σήμερα για την ανάδειξη των έξι ευρωβουλευτών που να εκπροσωπούν τους Κύπριους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, με μια ώρα διάλειμμα.

Συνολικά ο αριθμός των εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου ανέρχεται στους 606.916 ενώ στο συνολικό αριθμό των ελληνοκυπρίων εκλογέων περιλαμβάνονται και 301 εγκλωβισμένοι στα κατεχόμενα εγκλωβισμένης εκλογής.

Δηλαδή λειτουργούν στην Κύπρο και στο εξωτερικό 1.087 εκλογικά τμήματα από τα οποία 50 είναι ειδικά εκλογικά τμήματα τα οποία μπορούν να ψηφίσουν τουρκοκύπριοι των κατεχόμενων περιοχών, οι οποίοι 58.637 έχουν δικαίωμα ψήφου

Το μνημόνιο, η οικονομική κατάσταση θέλουν ως τώρα μεγάλη αποχή στην Κύπρο με τους πολιτικούς ηγέτες να κάνουν συνεχές εκκλήσεις για προσέλευση του κόσμου στις κάλπες. Αξιοσημείωτο είναι ότι ως τις 10 το πρωί στη Λευκωσία έχει προσέλθει μόνο το 8% των ψηφοφόρων, στη Λεμεσό το 6%, στο εξωτερικό το 4% και στις κάλπες των τουρκοκυπρίων μόλις το 0,4 %.

Τα εκλογικά κέντρα θα στελεχώνουν για πρώτη φορά άνεργοι πτυχιούχοι , ο αριθμός των οποίων είναι 1.719 .Συνολικά θα εργαστούν για τις εκλογές 7.500 υπάλληλοι και αστυνομικοί που θα καλύψουν όλες τις φάσεις των εκλογών. Δηλαδή τη ψηφοφορία στα εκλογικά τμήματα, τη διαλογή και καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, τη φρούρηση για την καλή μεταφορά των καλπών και την έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης ψήφισε μαζί με τα εγγόνια του στην Λεμεσό δηλώνοντας, «Ας δώσουμε με την ψήφο μας ισχυρή εντολή στους ευρωβουλευτές μας, με την εκπροσώπηση μας στην Ευρωπαική Ενωση» και τόνισε την ανάγκη αύξησης και συνέχισης παρουσίας την ΕΕ σε ότι αφορά τις εξελίξεις για τα δρώμενα στο κυπριακό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk