Κουβέλης: «Η ΔΗΜΑΡ είναι και θα είναι παρούσα»

«Η ΔΗΜΑΡ είναι βαθιά δημοκρατικό κόμμα. Μέσα από τις προβλεπόμενες εσωκομματικές διαδικασίες θα συζητήσουμε το μήνυμα και τις αιτίες του αποτελέσματος» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, ενώ ήδη στελέχη του κόμματος σχολιάζοντας τα πολύ χαμηλά ποσοστά του, θέτουν ζήτημα έκτακτου συνεδρίου και προφανώς ηγεσίας.

Ο κ. Κουβέλης διαβεβαίωσε πάντως ότι «η ΔΗΜΑΡ είναι και θα είναι παρούσα προς όφελος της χώρας».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, σχολιάζοντας το exit poll για τις ευρωεκλογές είπε ότι «θα προτιμούσα να δω ένα πραγματικό αποτέλεσμα, αλλά αν είναι αυτό, είναι καταστροφικό για την παράταξη». Αργότερα, πρόσθεσε δε ότι θα πρέπει πλέον η ΔΗΜΑΡ να δει την προοπτική μιας ευρύτερης κεντροαριστεράς συνεργασίας.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός ζήτησε άμεσα έκτακτο συνέδριο του κόμματος τονίζοντας: «Καταδεικνύεται περίτρανα η πολιτική αποδοκιμασία των επιλογών της ηγετικής ομάδας του κόμματος».

Η δήλωση Κουβέλη

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αρνητικό για τη Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία.

»Η Δημοκρατική Αριστερά είναι ένα βαθιά δημοκρατικό κόμμα. Μέσα από το σύνολο των προβλεπόμενων διαδικασιών, θα συζητήσουμε το μήνυμα των εκλογών και τις αιτίες του αποτελέσματος.

»Η Δημοκρατική Αριστερά –Προοδευτική Συνεργασία είναι και θα είναι παρούσα προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας.

»Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη και τους φίλους μας που εργάσθηκαν σκληρά για τις εκλογές.

»Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που μας υποστήριξαν με την ψήφο τους.

»Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κόσμο μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που συνέβαλε καθοριστικά με ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk