Με 26 συμβούλους σε 12 περιφέρειες και 7 σε τρεις Δήμους η Χρυσή Αυγή

Είκοσι έξι περιφερειακούς συμβούλους στις 12 περιφέρειες όπου κατήρτισε ψηφοδέλτιο, καθώς και επτά δημοτικούς συμβούλους σε τρεις δήμους όπου συμμετείχε εξέλεξε η Χρυσή Αυγή.

Είκοσι έξι περιφερειακούς συμβούλους στις 12 περιφέρειες όπου κατήρτισε ψηφοδέλτιο, καθώς και επτά δημοτικούς συμβούλους σε τρεις δήμους όπου συμμετείχε εξέλεξε η Χρυσή Αυγή.

Να σημειωθεί ότι η ΧΑ δεν κατέβασε μεμονωμένο συνδυασμό στην Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου.

Στις Περιφέρειες, το μεγαλύτερο ποσοστό συγκέντρωσε στην Αττική ο Ηλίας Παναγιώταρος με 11,13%, κάτι που -σύμφωνα με Τα Νέα– σημαίνει ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε και θα αναλάβουν οι νέες αυτοδιοικητικές Αρχές, θα αποκτήσουν βήμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο έξι πρόσωπα από το ψηφοδέλτιό του.

Στο Δήμο Σαλαμίνας το ψηφοδέλτιο του Ηλ.Παναγιώταρου ξεπέρασε το 17%, στον Δήμο Κορωπίου
απέσπασε 16,59%, ενώ κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 16,3% στον Δήμο Ασπροπύργου.

Σημαντικά ποσοστά πέτυχαν οι συνδυασμοί της Χρυσής Αυγής και στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας (9,04%) και Πελοποννήσου (9,01%), ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός πως ακόμη και ένα από τα προφυλακισμένα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος συγκέντρωσε ως υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας ποσοστό 6,91% και δύο έδρες.

Στην Αθήνα το ψηφοδέλτιο του Ηλία Κασιδιάρη εκλέγει τέσσερις δημοτικούς συμβούλους, στη Θεσσαλονίκη με επικεφαλής τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, βουλευτή Σερρών και γαμπρό του Νίκου Μιχαλολιάκου, εκλέγονται δύο σύμβουλοι ενώ στο Μεσολόγγι ο συνδυασμός του κόμματος κατέλαβε μία έδρα με υποψήφιο τον Δ.Μακρή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk