Θολώνει το Ποτάμι με το προεκλογικό του σποτ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το προεκλογικό σποτ του Ποταμιού με τον τίτλο «Η Πρώτη Φορά».  ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ κάνουν λόγο για ένα βίντεο χυδαίο και προσβλητικό για τις γυναίκες, ενώ δημοσιεύματα φέρουν ακόμη και υποψήφιους του Ποταμιού να διαφωνούν με το βίντεο, χαρακτηρίζοντάς το σεξιστικό.

http://www.youtube.com/watch?v=qDrkhRsmAKg

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το προεκλογικό σποτ του Ποταμιού με τον τίτλο «Η Πρώτη Φορά». ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ κάνουν λόγο για ένα βίντεο χυδαίο και προσβλητικό για τις γυναίκες, ενώ δημοσιεύματα φέρουν ακόμη και υποψήφιους του Ποταμιού να διαφωνούν με το βίντεο, χαρακτηρίζοντάς το σεξιστικό.

Στο βίντεο μια νεαρή γυναίκα κάνει πολλές αναφορές στην «πρώτη φορά» που, όπως αποκαλύπτεται στο τέλος, δεν αφορούν στο ερωτικό πάθος, αλλά στην πρώτη φορά που ψήφισε το Ποτάμι.

Σε σχόλιό του στο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σημείωσε ότι «τα βίντεο του Ποταμιού, με τίτλο «Για πρώτη φορά», είναι χυδαία και προσβλητικά για τις γυναίκες» και καλεί τον Σταύρο Θεοδωράκη να τα αποσύρει αμέσως.

Οι γυναίκες για άλλη μια φορά χρησιμοποιούνται βάναυσα για να πουλήσουν ένα προϊόν αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Ισότητας της ΔΗΜΑΡ. Τα διαφημιστικά σποτ με αντικείμενο τις γυναίκες είναι μια ακραία εκδοχή σεξισμού σημειώνει και τονίζει ότι «στην Ευρώπη που θέλουν να μας εκπροσωπήσουν, η δυσφήμιση αυτή των γυναικών θα είχε σοβαρές συνέπειες για τους δημιουργούς της».

Δημοσιεύματα φέρουν και τους υποψήφιους με το Ποτάμι, Π. Βαλλιάνο και Β. Κιντή να διαφωνούν με την ανάρτηση και να χαρακτηρίζουν σεξιστικά τα βίντεο.

Κύκλοι προσκείμενοι στο Ποτάμι ανέφεραν ότι τα συγκεκριμένα βίντεο δημιουργήθηκαν από την ομάδα των social media του κόμματος, ότι θα υπάρξουν και νέα βίντεο καθώς, και ότι κάποιος θα πρέπει να τα δει συνολικά.

Δήλωση της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων Βάσως Κόλλια

Η «Πρώτη Φορά» ας είναι και η τελευταία…

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η αγωνία εντείνεται καθώς πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς η «κορύφωση» του προεκλογικού αγώνα εν όψει των Ευρωεκλογών της 25ης Μαϊου.

Επίσης, αντιλαμβανόμαστε ότι για κάποιους, ίσως πρόκειται για την «πρώτη φορά» που εκτίθενται πολιτικά, σε μια εκλογική αναμέτρηση από την οποία θα κριθούν πολλά στην Ευρώπη. Φυσικό είναι αυτή η «παρθενική» πολιτική έκθεση να δημιουργεί στους «πρωτάρηδες» του χώρου αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας για τις «επιδόσεις» τους.

Από την πλευρά μας, στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων οφείλουμε να διαπιστώσουμε με χαρά ότι οι μηχανισμοί ορθού πολιτικού λόγου που τελικά διαθέτουμε ως κοινωνία, αυτή τη φορά λειτούργησαν!

Ίσως, μάλιστα, να είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο άμεση κριτική -και μάλιστα εξ’ιδίων τα βέλη- και διορθωτικά αντανακλαστικά, ενάντια σε ένα είδος λόγου που θίγει τη γυναικεία υπόσταση και αλώνει την πολιτική ουσία (άραγε, πότε θα μιλήσουμε τελικά για την Ευρώπη και τις επιλογές που έχει ο πολίτης, έστω και την ύστατη τούτη ώρα;).

Όμως, στην κρίσιμη αυτή στιγμή, συστήνουμε πάνω απ’όλα ψυχραιμία. Ας πρυτανεύσει η λογική. Και ας είναι και η «κοινή λογική».

Στο δημιουργικό επιτελείο της «Πρώτης Φοράς», αφιερώνουμε μια άλλη, κλασσική και αξέχαστη «Πρώτη φορά»!

Απάντηση Κιντή
Απαντώντας στην κυρία Κόλλια η υποψήφια ευρωβουλευτής του Ποταμιού Βάσω Κιντή δήλωσε τα εξής:

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Βάσω Κόλλια, στη σπουδή της να πλήξει το Ποτάμι εκ μέρους της κυβέρνησης για τα περίφημα προεκλογικά σποτ, εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται σε «κορύφωση» του προεκλογικού αγώνα», σε «παρθενική» πολιτική έκθεση», σε «πρωτάρηδες», σε «αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας για τις «επιδόσεις» τους». Λυπάμαι για τον φτηνό και σεξιστικό λόγο που χρησιμοποιεί και ο οποίος δεν αρμόζει στη θέση της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk