Ανοιγμα στους ψηφοφόρους του Αρη Σπηλιωτόπουλου και του Ν.Κακλαμάνη έκανε ο υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης εν όψει του β’ γύρου των εκλογών.

Μπορεί η ΝΔ να λέει ότι στηρίζει Καμίνη, ωστόσο «με μια δήλωση ή μια χειραψία δεν μεταβιβάζονται οι ψήφοι» και «η ψήφος σε Σπηλιωτόπουλο και Κακλαμάνη ήταν ψήφος απόρριψης του Γ.Καμίνη», τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο Γ.Καμίνης ήταν ο αόρατος δήμαρχος και γιαυτό καταψηφίζεται και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ίδιος και το πρόγραμμά του πείθουν τους Αθηναίους και αυτό θα αποδειχθεί την Κυριακή.

Ερωτηθείς για την κομματική στήριξη που έχει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε ότι οι πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα στην Αθήνα και υπογράμμισε ότι ο ίδιος θα εργαστεί για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα για όλους, ανεξαρτήτως αν είναι αριστεροί ή δεξιοί. Σημείωσε, δε, ότι θα εργαστεί για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα όποια κυβέρνηση κι αν υπάρχει στη χώρα.

Σε ερώτηση για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο Γ.Σακελλαρίδης τόνισε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση των Αθηναίων απέναντι στη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη της ανόδου της ΧΑ. Δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται την οργή και την αγανάκτηση που εκφράζουν εκείνοι που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή, ωστόσο τόνισε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει «πώς μέσω της ψήφου στην ΧΑ, που μετέρχεται εγκληματικής δράσης στους δρόμους της Αθήνας, μπορεί κάτι να αλλάξει».

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν προσωπική ευθύνη να γνωρίζουν τι είναι η Χρυσή Αυγή -και πλέον δεν μπορεί να πει κάποιος ότι δεν γνωρίζει.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι «άνοιγμα σε νεοναζί δεν κάνουμε», ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν είναι νεοναζί το 16% των Αθηναίων που ψήφισαν τον Ηλία Κασιδιάρη. Σε αυτό το πλαίσιο, απηύθυνε κάλεσμα στους τελευταίους «να αλλάξουν γνώμη και να δουν με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να διοχετεύσουν την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που βιώνουν».