Επίθεση σε βάρος του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη εξαπέλυσε αργά το βράδυ της Κυριακής ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και μάλιστα ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να διαφυλαχτεί όπως είπε την τρέχουσα εβδομάδα η σωματική ακεραιότητα του ίδιου και των συνεργατών του.
Όπως είπε σε δηλώσεις του έξω από το εκλογικό του κέντρο: «Εδώ και πολλές εβδομάδες οι δημοτικές εκλογές στον Πειραιά απασχολούν το σύνολο του ελληνικού λαού. Εδώ δεν δοκιμάστηκε η αντοχή της δημοτικής αρχής εδώ δοκιμάστηκε η αντοχή της Δημοκρατίας. Και παρά το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν κάθε αθέμιτο μέσο από την απόλυτη βία και τον εκφοβισμό μέχρι τον πιο χυδαίο εκμαυλισμό, από την διανομή τροφίμων με ψηφοδέλτια και με εικοσάρικα μέχρι την παρουσία των γνωστών εύσωμων έξω από κάθε εκλογικό τμήμα μέχρι την ωμή παραβίαση της εκλογικής διαδικασίας αφισοκολλώντας αρνητικά και θετικά, προσβλητικά και προβοκατόρικα και την παραμονή των εκλογών.Κάνοντας παράνομη συγκέντρωση, την τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα που κατά την Δημοκρατία ανήκει μόνο στην πλειοψηφία χωρίς να ζητήσουν άδεια και όλα όσα υπέστη ο πειραϊκός λαός και όλα όσα ανησυχούσαν ολόκληρη την Ελλάδα».
Και πρόσθεσε: «Παρά ταύτα ο πειραϊκός λαός αντιστάθηκε, η αξιοπρέπεια κέρδισε. Επτά στους δέκα Πειραιώτες είπαν όχι σε αυτή την εισβολή.Εγω θέλω να ευχαριστήσω τον πειραϊκό λαό.»
Αναφερόμενος στον 2ο γύρο των εκλογών επεσήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους θεσμικούς παράγοντες της αντιπολίτευσης στον Πειραιά, όλες τις παρατάξεις τις παραδοσιακές, που έχουν ιδεολογικό πυρήνα, που έχουν άποψη πολιτική, που έχουν κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό πάντοτε στους κανόνες και τους νόμους της Δημοκρατίας. Και θέλω να απευθυνθώ στους πολίτες που δεν ήρθαν να ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή, ίσως γιατί γνώριζαν ή είχαν προβλέψει ότι δεν θα εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή. Θέλω να καλέσω τον πειραϊκό λαό να έρθει στο σύνολο του στη μεγάλη μάχη την Κυριακή ώστε όλοι μαζί να πούμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες ότι στον Πειραιά τελικά η Δημοκρατία νίκησε. Είμαι αισιόδοξος. Ασφαλέστατα θα θέσουμε ενώπιον των ευθυνών της στο σύνολο της την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό που πιστεύω ότι υπερασπίζεται με πάθος και με αποτελεσματικότητα την Δημοκρατία. Να υπερασπιστεί την γαλήνη, την ηρεμία, την ζωή και την ακεραιότητα όλων των στελεχών μου αυτή την εβδομάδα που θα κυλήσει. Δεν τους φοβόμαστε. Θέλω να απευθυνθώ ασφαλώς στους πολίτες που ψήφισαν τους άλλους συνδυασμούς, με γνωρίζουν και τους γνωρίζω, τους αριστερούς πολίτες, γνωρίζουν και την κοινωνική μου προέλευση και την κοινωνική μου ευαισθησία. Να υπερβούν απαγορευτικά κριτήρια του παρελθόντος γιατί μας ενώνει το σήμερα και το αύριο. Είμαστε αισιόδοξοι για την Κυριακή στον Πειραιά την επόμενη Κυριακή θα έχει λήξει μια απειλή. Ένας κίνδυνος θα έχει εξαφανιστεί από την ζωή μας. »
Ερωτηθείς για περισσότερες διευκρινίσεις ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε: «Απαγορεύτηκε η είσοδος μου σε εκλογικά τμήματα από τους γνωστούς με τα μαύρα δερμάτινα μπουφάν. Τους πολύ ζωηρούς. Δεν τους φοβόμαστε αλλά για άλλη μια φορά θέλω να τους πω ότι ο Πρωθυπουργός θα ανταποκριθεί, η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί, είναι καθήκον της. Κέρδισε σε αυτές τις εκλογές ο πειραϊκός λαός γιατί είδε ένα πολιτικό προσωπικό το οποίο κατά πάσα βεβαιότητα είχε μεγαλύτερη σχέση με επιχειρηματικά συμφέροντα να εκδηλώνεται. Και έτσι απαλλάσσεται και το πολιτικό σύστημα από την παρουσία τους.»