Ανακαλύφθηκαν απολιθώματα του «μεγαλύτερου δεινόσαυρου στον κόσμο»

Τα απολιθωμένα λείψανα ενός δεινόσαυρου που οι παλαιοντολόγοι εκτιμούν ότι ήταν το μεγαλύτερο πλάσμα που περπάτησε στον κόσμο, ανακαλύφθηκαν στην Παταγονία της Αργεντινής. Τα ηλικίας 90 εκατομμυρίων ετών απολιθώματα δείχνουν ότι ο δεινόσαυρος ζύγιζε 80 τόνους, όσο 14 ενήλικες ελέφαντες. Η νέα ανακάλυψη κάνει ακόμα και τον Αργεντινόσαυρο, τον γίγαντα των δεινοσαύρων, να φαίνεται νάνος.

Τα απολιθωμένα λείψανα ενός δεινόσαυρου που οι παλαιοντολόγοι εκτιμούν ότι ήταν το μεγαλύτερο πλάσμα που περπάτησε στον κόσμο, ανακαλύφθηκαν στην Παταγονία της Αργεντινής.

Ο μεγαλύτερος

Τα ηλικίας 90 εκατομμυρίων ετών απολιθώματα δείχνουν ότι ο δεινόσαυρος ζύγιζε 80 τόνους, όσο 14 ενήλικες ελέφαντες. Πρόκειται «για το μεγαλύτερο δείγμα (δεινόσαυρου) που έχει ανακαλυφθεί» δήλωσε ο Ρούμπεν Κουνέο, διευθυντής του μουσείου παλαιοντολογίας της Παταγονίας.

Η νέα ανακάλυψη κάνει ακόμα και τον Αργεντινόσαυρο, τον γίγαντα των δεινοσαύρων, να φαίνεται νάνος. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα νέο είδος τιτανόσαυρου, ενός τεράστιου φυτοφάγου δεινόσαυρου από την Κρητιδική εποχή, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια των σαυρόποδων και έχει μήκος περίπου 40 μέτρα από το κεφάλι ως την ουρά.

Τα απολιθωμένα υπολείμματα του δεινόσαυρου αυτού εντοπίστηκαν τυχαία το 2013 από έναν αγρότη σε χωράφι στην επαρχία Τσουμπούτ, 1.300 χιλιόμετρα από το Μπουένος Άιρες. Τα λείψανα που βρέθηκαν είναι «η πιο ολοκληρωμένη ανακάλυψη αυτού του είδους του δεινόσαυρου σε παγκόσμιο επίπεδο» εξήγησε ο Κουνέο. Σε αυτή την περιοχή της Παταγονίας, πλούσια σε παλαιοντολογικά ευρήματα, έχουν ανακαλυφθεί πολλά απολιθώματα. Πρόσφατα εντοπίστηκε απολίθωμα του πρώτου διπλόδοκου στη Λατινική Αμερική.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk