«Να γυρίσουν σελίδα» από την Κυριακή κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας χαιρετισμό στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου και του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Τόσο η κ. Δούρου, όσο και ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρθηκαν με τη σειρά τους στο μήνυμα της αλλαγής.

«Αυτή την Κυριακή τελειώνουμε με τους εκβιαστές, τελειώνουμε με τους τρομοκράτες του ελληνικού λαού, τελειώνουμε με τη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις, τελειώνουμε με τα μνημόνια και τις πολιτικές της καταστροφής και παίρνουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια» είπε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, εκτόξευσε νέα και οξύτατη επίθεσή του κατά των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, λέγοντας: «στην Ελλάδα ζούμε μια πρωτοφανή πολιτική ανωμαλία, που μόνο με την περίοδο των ανακτόρων μπορεί να συγκριθεί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον λαό, στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και «με περηφάνια, με αποφασιστικότητα, με σιγουριά να ξαναφέρουμε την Ελλάδα εκεί που της αξίζει».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε «να πάρουμε το δήμο και την Περιφέρεια από τη διαπλοκή και τα συμφέροντα και να τα ξαναδώσουμε στους πολίτες. Να ξεκινήσουμε μαζί το δύσκολο έργο της αναγέννησης, της αποκατάστασης, της ανοικοδόμησης της πατρίδας μας. Και πάνω από όλα, να ξαναδώσουμε στον λαό μας την αξιοπρέπεια που του στερήσανε τέσσερα χρόνια τώρα οι δυνάμεις που χρεοκόπησαν τη πατρίδα μας».

Επανερχόμενος στις συζητήσεις για τα γεγονότα των Καννών, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον «εκβιασμό του ευρώ», σημειώνοντας ότι ήταν ένας εκβιασμός που δέσποζε στις προηγούμενες εκλογές και βασίστηκε σε ένα τεράστιο ψέμα.

«Φούσκα, απάτη, δολιότητα, περιφρόνηση του ελληνικού λαού. Αυτό ήταν» είπε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα κριθούν οι αυτουργοί στις επερχόμενες εκλογές».

«Ξένα κέντρα, παρασκηνιακά συμφέροντα, αρχιερείς των αγορών και των τραπεζών, διορίζουν κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς υπαλλήλους της τρόικας. Χαράζουν πολιτικές, καταρτίζουν προγράμματα τιμωρίας των Ελλήνων, επιβάλλουν τη θέλησή τους. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, αφού συμμετείχαν ως κομπάρσοι στις ανακτορικές συνωμοσίες των μνημονίων, δρουν τώρα ως κομπάρσοι του Βερολίνου και των Μπαρόζο στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Αποδείχτηκε πια πέραν πάσης αμφιβολίας, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι παρά προϊόν μιας τεράστιας ανωμαλίας. Και γι’ αυτό είναι παραγωγός μιας τεράστιας ανωμαλίας. Επιβλήθηκαν από το σκοτάδι και δεν μπορεί παρά να παράγουν σκοτάδι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «γυρίζουμε σελίδα» και ζήτησε από τα μέλη και τους οπαδούς του κόμματος να μην αφήσουν καμία ψήφο να πάει χαμένη.

«Πόρτα τη πόρτα, σπίτι το σπίτι, να απευθυνθούμε σε όλους τους ψηφοφόρους, ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι σήμερα», τόνισε ο κ. Τσίπρας , «γιατί ο αγώνας αυτός δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά. Ο αγώνας αυτός είναι για την Ελλάδα».

Από την πλευρά της, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, είπε: «Έφθασε η ώρα, η ώρα της κάλπης, της επιλογής. Αυτή η ώρα που τόσο πολύ φοβούνται οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, η ώρα των εκλογών. Που αν ήταν στο χέρι τους, θα τις έκαναν βράδυ, για να μην τις πάρει χαμπάρι κανείς, για να περάσουν απαρατήρητες, για να μην στείλετε κανένα μήνυμα, για να μην αναγκαστούν να πάρουν το μήνυμα αυτής της κάλπης. Ένα μήνυμα απλό, μία λέξη: Φύγετε».

«Σε λίγες ώρες μπορούμε όλοι μαζί, να γράψουμε Ιστορία. Να βάλουμε τη χώρα σε μια νέα ρότα αρχίζοντας από την Αττική. Να αφήσουμε πίσω μας τον μνημονιακό χειμώνα και να φέρουμε την πραγματική Άνοιξη, την Άνοιξη της Δημοκρατίας, την Άνοιξη των πολιτών. Την Άνοιξη, φίλες και φίλοι, της Αττικής» πρόσθεσε.

«Όλοι μας πληρώνουμε το βαρύ τίμημα της πολιτικής της λιτότητας, της πολιτικής υπέρ των λίγων, της πολιτικής υπέρ των συμφερόντων» πρόσθεσε. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, δεν έχουμε τις ίδιες αρχές. Και έχουμε επιλέξει στρατόπεδο. Το στρατόπεδο των αξιών και των ιδανικών της μακράς παράδοσης που θέλει την Αυτοδιοίκηση σχολείο Δημοκρατίας, συμμετοχής και συλλογικής δράσης. Της παράδοσης που θέλει τους πολίτες στο κέντρο των αποφάσεων» είπε.

«Στις 18 και τις 25 Μαΐου γκρεμίζουμε και καθαρίζουμε, στις 26 αρχίζουμε να κτίζουμε. Γινόμαστε η σπορά για το αύριο των παιδιών μας το αύριο της πατρίδας μας, Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της σημερινής Περιφέρειας Παρά τις προσπάθειες των συστημικών ΜΜΕ να μας κλείσουν το στόμα, να μην λέμε τις προτάσεις και το πρόγραμμά μας, να μην ρίχνουμε σπόρους ελπίδας, εμείς στεκόμαστε στα πόδια μας και τους χαλάμε τα σχέδια» τόνισε.

«Φθάνει πια η υποκρισία. Γιατί έχει φθάσει η ώρα των πολιτών. Έχει φθάσει η ώρα της «Δύναμης Ζωής». Έχει φθάσει η ώρα να δώσουμε όλοι μαζί την απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι αυτή η υποβαθμισμένη ζωή μας αξίζει. Έχει φθάσει η ώρα να πούμε τη δική μας, καθαρή και ξάστερη κουβέντα: Φθάνει πια» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, είπε: «Είμαστε βέβαιοι ότι, μετά και την επόμενη Κυριακή, η φωνή, οι αγωνίες και οι ελπίδες χιλιάδων Αθηναίων θα εισβάλλουν δημιουργικά στο Δήμο. Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας».

Έστρεψε τα πυρά του κατά του Γιώργου Καμίνη, λέγοντας: «Ο κ. Καμίνης δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί το έργο του. Γιατί κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο απερχόμενος δήμαρχος απογοήτευσε. Αντί να υπερασπιστεί την πόλη, επέλεξε να συμπορευτεί με την κυβέρνηση. Επέλεξε να βάλει τα ιδιωτικά συμφέροντα πάνω από τις ανάγκες της πόλης και των κατοίκων της. Ο κ. Καμίνης υποστήριξε μέχρι κεραίας το πολιτικό συμφέρον της κυβέρνησης και τη λογική του Μνημονίου στην Αθήνα».

«Δεν θέλω να αναφερθώ στον κ. Σπηλιωτόπουλο. Δεν κατάφερε να προχωρήσει ούτε ένα σκαλοπάτι πάνω από τον απλοϊκό ακροδεξιό λαϊκισμό. Δεν μπόρεσε να αρθρώσει έστω μια σοβαρή πρόταση για την Αθήνα. Ειλικρινά δεν θυμάμαι ποτέ, νεοδημοκράτης υποψήφιος για την Αθήνα να παρουσιάζει τέτοια εικόνα. Τη μια να δηλώνει μαρξιστής και την άλλη να παλεύει να πάρει την ψήφο των Αθηναίων με τα τζαμιά και με τον Πλεύρη» συνέχισε ο κ. Σακελλαρίδης.

«Η Αθήνα θα κλείσει μια και καλή το δρόμο στις φασιστικές συμμορίες. Στα τατουάζ με τους αγκυλωτούς σταυρούς. Που το παίζουν αντισυστημικοί, όταν επιτίθενται σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους στα στενά» δήλωσε.

«Δε ζητάμε λευκή επιταγή» είπε ο κ. Σακελλαρίδης. «Ζητάμε τη συμμετοχή του κόσμου, τη διαβούλευση και τον έλεγχο, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Ζητάμε από τους Αθηναίους να αξιοποιήσουν την ιστορική ευκαιρία. Για να κάνουμε την Αθήνα πόλη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας. Πόλη ανθρώπινη και φιλική για όλους» είπε.

«Η μάχη αυτή είναι κοινή και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στις αυτοδιοικητικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές. Μέρα με την ημέρα κερδίζουμε έδαφος. Μέρα με τη μέρα ο αέρας στα πανιά μας φυσάει όλο και πιο δυνατά. Και το ένιωσε ολόκληρη η Ελλάδα και η Ευρώπη, ακόμα και χθες το βράδυ στο ευρωπαϊκό ντιμπέιτ. Η μεγάλη αλλαγή στην Ελλάδα έρχεται» συμπλήρωσε.