Αυτοδιοικητικές προκλήσεις

Αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα επικεντρωθώ σε τέσσερις συγκεκριμένες υποψηφιότητες για τις οποίες έχω προσωπική άποψη:

Αυτοδιοικητικές προκλήσεις | tovima.gr
Αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα επικεντρωθώ σε τέσσερις συγκεκριμένες υποψηφιότητες για τις οποίες έχω προσωπική άποψη:
  • Χρ. Κορτζίδης, δήμαρχος Ελληνικού, ΚΚΕ από τα γεννοφάσκια του, μεταστεγάστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και εκλεγμένος από χρόνια διαπρέπει ως αυτοδιοικητικός άρχοντας, με κύριο όπλο τον λαϊκισμό και αλλεπάλληλες απεργίες πείνας. Θα μπορούσε να είναι καλός δήμαρχος. Ομως επειδή μάλλον δεν είναι, του προέκυψε η τραγωδία του λούνα παρκ, που παρανόμως λειτουργούσε, χωρίς στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας. Ενα αγόρι νεκρό και ένα κοριτσάκι βαριά τραυματισμένο. Πώς αντέδρασε ο κ. δήμαρχος; Εξαφανίστηκε για τρεις μέρες και μετά μας είπε ότι δεν γνώριζε, δεν πρόσεξε. Και ζητά ξανά την ψήφο των δημοτών του με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόβλημα των δημοτών του η επανεκλογή, αλλά θα μοιρασθούν έτσι και τις ευθύνες για την τραγωδία. Πάντως δεν θα με απασχολούσε το θέμα καθώς πήρε τη δέουσα δημοσιότητα. Ομως ο δήμαρχος κ. Κορτζίδης εποφθαλμιά τώρα το αεροδρόμιο του Ελληνικού για να το κάνει πάρκο. Σκεφθείτε πόσες παιδικές χαρές θα δημιουργήσει σε αυτό και πόσα ακόμα παιδάκια θα αντιμετωπίσουν θανάσιμο κίνδυνο, αν το καταφέρει!
  • Το αντίθετο ακριβώς είναι ο κ. Διονύσης Χατζηδάκης, δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, προηγούμενης κατοικίας μου. Πρότυπο αυτοδιοικητικού άρχοντα με έργο, συνέχεια και ασταμάτητη προσφορά επί χρόνια, υπερψηφιζόμενος ως υπερκομματικός με αξιοκρατικά κριτήρια. Μάλλον θα συνεχίσει.
  • Εύλογο το ενδιαφέρον μου και για τη δημαρχία του Πειραιά όπου κατοικώ. Υποψήφιος για τη θέση, κατά παγκόσμια ίσως πρωτοτυπία, μια ποδοσφαιρική ομάδα. Ο Ολυμπιακός. Καθώς ο αντιπρόεδρός του, ο Πρόεδρος και ένας πρώην βασικός μέτοχος διεκδικούν τον έλεγχο του Δήμου προκειμένου να αναδείξουν σε ακόμα ισχυρότερη δύναμη εξουσίας την ήδη δημοφιλέστερη ποδοσφαιρική ομάδα. (Παρεμφερείς ποδοσφαιρικές φιλοδοξίες έχει και ο υπόδικος κ. Μπέος στον Βόλο.) Ουδέν πρόβλημα αν δεν επιδιώξουν νομιμοποίηση της βίας και έξω από τα γήπεδα, όπου ασυδότως μεγαλουργεί. Ομως ο εφοπλιστής κ. Μαρινάκης, που δικαίως καμαρώνει ότι προσωπικά δεν έκανε ποτέ δουλειές με το Δημόσιο, πρότυπο δηλαδή του μη κρατικοδίαιτου επιχειρηματία, διακηρύσσει ότι το λιμάνι του Πειραιά και ο ΟΛΠ πρέπει να παραμείνουν υπό τον έλεγχο του κράτους και να μετάσχει σε αυτόν και ο Δήμος. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι το λιμάνι δεν υπολειτουργεί πια μέσα στην κρατική και συνδικαλιστική φαυλότητα, επειδή έπαψε να είναι κρατικό. Συνεπώς επαγγελία οπισθοδρόμησης.
  • Η Σαντορίνη τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται ως ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός παγκοσμίως. Ενα νησί 15.000 κατοίκων που δέχεται 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο! Αυτό το χρονικό διάστημα δήμαρχος είναι ο κ. Νικόλαος Ζώρζος, που μοχθεί νυχθημερόν για ό,τι καλύτερο αφού νοικοκύρεψε τα ελλειμματικά οικονομικά του Δήμου και προωθεί τις παραμελημένες βασικές υποδομές (π.χ. βιολογικός καθαρισμός, υδροδότηση, ανάδειξη των θηραϊκών προϊόντων διεθνώς). Διεκδικεί να συνεχίσει το δύσκολο έργο του ως ανεξάρτητος πάντα δήμαρχος, αντιμετωπίζοντας παλαιοκομματική αντιπολίτευση. Ελπίζω ότι οι συμπατριώτες μου Σαντορινιοί θα τον στηρίξουν για να συνεχίσει και μάλιστα αποφασιστικότερα το σημαντικό αλλά ανολοκλήρωτο έργο του.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk