Κυριακή 18 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

«Τα μουσεία μας είναι μια ανοιχτόκαρδη και οργανωμένη πρόσκληση του σύγχρονου Ελληνισμού προς όλο τον κόσμο» αναφέρει σε χαιρετισμό του ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

«Τα μουσεία μας είναι μια ανοιχτόκαρδη και οργανωμένη πρόσκληση του σύγχρονου Ελληνισμού προς όλο τον κόσμο» αναφέρει σε χαιρετισμό του ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού


«Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την Ελλάδα. Διότι ο πολιτισμός είναι μεγάλο κομμάτι της ψυχής μας. Είναι η πιο πολύτιμη έκφραση της ιδιοσυστασίας μας. Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι οι τόποι όπου τεκμηριώνεται η Ιστορία μας, οι τόποι που εμπνέουν την προοπτική μας», αναφέρει σε χαιρετισμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, την Κυριακή 18 Μαΐου, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου.
«Ο φετινός εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων συμπίπτει με την ανάπτυξη του Εθνικού Πιλοτικού Σχεδίου για την αναμόρφωση των 33 μουσείων και αρχαιολογικών χώρων με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα», συνεχίζει.

«Δεν πρόκειται απλώς για μια διεύρυνση του ωραρίου, για εμπλουτισμό των πωλητηρίων και για εκσυγχρονισμό του συστήματος εισιτηρίων. Πρόκειται, στην ουσία, για μια ανοιχτόκαρδη και οργανωμένη πρόσκληση του σύγχρονου Ελληνισμού προς όλο τον κόσμο: Ελάτε να μας συναντήσετε. Είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες στις νέες προκλήσεις και είμαστε αποφασισμένοι να πορευτούμε μαζί σας θεσμικά, συντονισμένα, δημιουργικά.
Τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του Εθνικού Πιλοτικού Σχεδίου είναι πολύ ενθαρρυντικά. Την ώρα που η Διεθνής Ημέρα Μουσείων εορτάζεται σε όλη την Ελλάδα με εκθέσεις, ημερίδες, ξεναγήσεις, συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα για κάθε ηλικία, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχωρεί σε έναν τέτοιο σχεδιασμό, ώστε να τιμά την πολιτιστική κληρονομιά μας κάθε ημέρα με μια σύγχρονη κοινωνικότητα.
Το φετινό σύνθημα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων -«Οι συλλογές των μουσείων μάς ενώνουν»- είναι συγχρόνως ένα πρόταγμα της πολιτικής μας: Ο πολιτισμός ήταν πάντα η ταυτότητα και θα είναι πάντα και το διαβατήριό μας για την ελληνική εξωστρέφεια, που τόσο την έχουμε ανάγκη και τη θέλουμε».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk