Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Γέφυρες» για το Ευρωκοινοβούλιο και του συνδυασμού «Δημιουργούμε μαζί» για την Περιφέρεια Αττικής έκαναν ο πρόεδρος της Δράσης, Θόδωρος Σκυλακάκης και ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά, Θάνος Τζήμερος αντίστοιχα.

Υπογράμμισαν ότι οι υποψήφιοι είναι άνθρωποι ανιδιοτελείς και καταξιωμένοι στην κοινωνία και τη δουλειά, που επιμένουν να εκθέτουν τον εαυτό τους στην πολιτική, από αντίδραση για την κρίση.

«Υπάρχει ανάγκη να κάνουμε κάτι παραγωγικό, μια καινούργια νοοτροπία ξεκινάει» είπε ο κ. Σκυλακάκης, τονίζοντας ότι ο κόσμος είναι βουβός και το μήνυμα που θα στείλει δεν είναι γνωστό ως την καταμέτρηση και της τελευταίας ψήφου.

«Αρχίσαμε να σπάμε το εμπάργκο στα ΜΜΕ» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «στηριζόμαστε κυρίως στην προσωπική επαφή και στο Διαδίκτυο».

«Διαλέγουμε το Φιλελεύθερο Μεταρρυθμιστικό Κέντρο γιατί το χρειάζεται ο τόπος», υποστήριξε η Αντιγόνη Λυμπεράκη, αντιπρόεδρος της Δράσης και υποψήφια ευρωβουλευτής.

Κάνοντας αναφορά στα διλήμματα που εκφράζονται για την πολιτική σταθερότητα, όπως είπε, απάντησε ότι θέλουμε σταθερότητα στην πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά δεν την μπερδεύουμε με τη στασιμότητα και πιστεύουμε ότι τα εν λόγω διλήμματα εκφέρονται για να αιχμαλωτίσουν τους πολίτες.

Ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, κ. Τζήμερος, υπογράμμισε ότι η περιφέρεια έχει αρμοδιότητες αλλά δεν έχει πόρους και δικαιοδοσίες και ότι χρειάζεται απόλυτη διαφάνεια και λογοδοσία στους πολίτες της, καθώς θα είναι το διοικητικό κύτταρο της νέας Ευρώπης.

Επισήμανε, επίσης, ότι το κρίσιμο θέμα της δημιουργίας θέσεων εργασίας αντιμετωπίζεται με έργα υποδομής.

Τη στήριξή του προς τις «Γέφυρες» εξέφρασε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο Γκυ Φερχόφσταντ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών (ALDE) και υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Φερχόφσταντ ανέφερε ότι χρειαζόμαστε τις Γέφυρες, ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα που προσανατολίζεται στις μεταρρυθμίσεις, και να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο των άκρων από δεξιά και αριστερά που δεν προσφέρουν λύση, αλλά λαϊκισμό και απόρριψη.