Στο νήμα της αδιαφορίας

Αποκαρδιωτική ήταν η κίνηση των εισιτηρίων των ταινιών…

Στο νήμα της αδιαφορίας | tovima.gr
Αποκαρδιωτική ήταν η κίνηση των εισιτηρίων των ταινιών στις αίθουσες την περασμένη εβδομάδα, κάτι που εκ πρώτης μπορεί να ερμηνευτεί α) από την καλοκαιρία (αποτρεπτική για τη σκοτεινή αίθουσα), β) την πληθώρα των νέων ταινιών ανά εβδομάδα (πού να πρωτοπάς δηλαδή) και γ) από την ποιότητά τους, η οποία καθότι Μάης παραδοσιακά δεν είναι η καλύτερη.
Ομως ποιος θα περίμενε ότι μετά την τόσο μεγάλη προβολή του στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αλλά και το γεγονός ότι έχει ως πρωταγωνιστή τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα το ντοκιμαντέρ «Στο νήμα» των Αλέξανδρου Παπανικολάου και Εμιλυς Γιαννούκου θα άφηνε σε τόσο μεγάλο βαθμό αδιάφορο το κοινό;
Τα εισιτήρια που μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο το ντοκιμαντέρ έκανε στη μία μόλις αίθουσα προβολής του, στο Ιντεάλ της Πανεπιστημίου, ήταν της τάξεως των πέντε, άντε το πολύ δέκα ανά παράσταση.
Ισως θα πρέπει όμως να καθορίσουμε για ποιο κοινό μιλάμε. Τους φανατικούς «τσιπρικούς»; Μα αυτοί γνωρίζουν ούτως ή άλλως τον κ. Τσίπρα – ένα ντοκιμαντέρ περίμεναν για να τον μάθουν; Τους πολιτικά αντίθετούς του μήπως; Δεν νομίζω ότι όσοι είναι εναντίον του κ. Τσίπρα θα πλήρωναν εισιτήριο για να δουν την προεκλογική εκστρατεία του.
Κι όσο για εκείνους που ούτε τον υποστηρίζουν ούτε τον μάχονται, νομίζω ότι έχουν κουραστεί από τον «πολιτικό βομβαρδισμό» της προεκλογικής περιόδου και το τελευταίο πράγμα που θα έκαναν στον ελεύθερο χρόνο τους θα ήταν να τρέξουν για να δουν ένα ντοκιμαντέρ για τον Τσίπρα.
Μα και για ποιον λόγο ακόμα και ο απλώς περίεργος κόσμος να ενδιαφερθεί για ένα πρόσωπο που γνωρίζει τόσο καλά από την τηλεόραση; Στην οποία τηλεόραση, κακά τα ψέματα, η ταινία όφειλε εκ των προτέρων να παιχτεί κατευθείαν εφόσον δεν προβλήθηκε στις αίθουσες αμέσως μετά το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όταν ήδη είχε προκαλέσει θόρυβο εξαιτίας του μένους της κυρίας Λιάνας Κανέλλη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk