Μαϊμούδες στην υπηρεσία του Κινεζικού Στρατού

Αποκαλύφθηκε ένα νέο, μυστικό «όπλο» του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας: οι μαϊμούδες. Τα συμπαθή ζώα έχουν μπει στην υπηρεσία της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας με αποστολή τους να προστατεύουν τις εγκαταστάσεις της διώχνοντας τα πουλιά που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών.

Αποκαλύφθηκε ένα νέο, μυστικό «όπλο» του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας: οι μαϊμούδες. Τα συμπαθή ζώα έχουν μπει στην υπηρεσία της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας με αποστολή τους να προστατεύουν τις εγκαταστάσεις της διώχνοντας τα πουλιά που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά, παγκοσμίως, αεροσκαφών τα οποία έχουν πραγματοποιήσει αναγκαστικές προσγειώσεις επειδή οι τουρμπίνες τους «ρούφηξαν» σμήνη διερχόμενων πτηνών.
Οι ένπολες δυνάμεις δοκίμασαν τα πάντα, από σκιάχτρα μέχρι ειδικά δίχτυα, πυροτεχνήματα, ακόμα και εξόντωση των φωλιών με πυρομαχικά. Τίποτα όμως δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει τη δράση των πουλιών που ζουν γύρω από στρατιωτικά αεροδρόμια. Γιαυτό άρχισε η εκπαίδευση μιας μικρής ομάδας από μακάκες που ανέλαβαν δοκιμαστικά υπηρεσία μια αεροπορική βάση της Κίνας.
Μάλιστα, οι μαϊμούδες παρουσιάστηκαν με δόξες και τιμές από τη στρατιωτική ηγεσία με φωτογραφίες στις οποίες επιδεικνύουν τα κατορθώματά τους: όταν δίνεται το ειδικό πρόσταγμα, οι μακάκες σκαρφαλώνουν στα δέντρα και διώχνουν τα πουλιά που φωλιάζουν εκεί.
«Πλέον δεν ανησυχούμε, αφού έχουμε αναπτύξει το δικό μας μυστικό όπλο εναντίον των πτηνών», σημειώνει ο Σου Τσουάνγκ, ανώτερος αξιωματικός της Αεροπορίας.
Μέχρι στιγμής, οι επιστρατευμένοι μακάκες καταστρέφουν έξι με οκτώ φωλιές την ημέρα. Μάλιστα, τα πουλιά δεν επιστρέφουν στις κατεστραμμένες φωλιές, αφού οι μακάκες αφήνουν πάνω στο δέντρο μια δυσάρεστη μυρωδιά που τα αποτρέπει από το να ξαναχτίσουν εκεί τη βάση τους.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk