Γ.Καμίνης: «Αδιαπραγμάτευτος» ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού

«Έχω κατηγορηματικά τονίσει ότι ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού είναι αδιαπραγμάτευτος» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιάννης Καμίνης σχετικά με το θέμα ενδεχόμενης ιδιωτικοποίησης του νερού, απαντώντας σε αιτιάσεις εκ μέρους των υποψηφίων δημάρχων Άρη Σπηλιωτόπουλου και Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Στις αιτιάσεις των υποψηφίων δημάρχων Άρη Σπηλιωτόπουλου και Γαβριήλ Σακελλαρίδη για έλλειψη πρωτοβουλιών σχετικά με την επιχειρηματική καινοτομία, τη διατήρηση ή μη του δημόσιου χαρακτήρα του κοινωνικού αγαθού του νερού και τα επιδόματα ένδειας, απαντά ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης.

Όπως σημειώνει καταρχήν σχετικά με το θέμα ενδεχόμενης ή μη ιδιωτικοποίησης του νερού, ο κ. Καμίνης απαντά ότι «τόσο με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, όσο και με δηλώσεις μου έχω κατηγορηματικά τονίσει ότι ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού είναι αδιαπραγμάτευτος».

Σχετικά με τις προτάσεις του Άρη Σπηλιωτόπουλου για την επιχειρηματικότητα, σημειώνει ότι ήδη υλοποιούνται από το δήμο Αθηναίων πρωτοβουλίες για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, όπως το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (INNOVATHENS).

«Αν δεν πρόκειται για άγνοια των βασικών ζητημάτων της πόλης, πρόκειται για τρανταχτή πολιτική αδυναμία και προγραμματική ένδεια» σχολίασε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Σπηλιωτόπουλο.

Σε ό,τι αφορά δηλώσεις του κ. Σπηλιωτόπουλου για τα επιδόματα ένδειας, διευκρινίζει ότι δίνονται στους δικαιούχους, με ομόφωνη απόφαση της Ειδικής Διαπαραταξιακής Επιτροπής του δήμου.

Τα κριτήρια αξιολόγησης που καθορίζουν τη μοριοδότηση συμπεριλαμβάνουν παράγοντες όπως η οικονομική κατάσταση, η ανεργία, η ύπαρξη ή μη στέγης, ο αριθμός ανήλικων ή ενηλίκων μελών της οικογένειας, καθώς και τα προβλήματα υγείας.

Για το έτος 2012-2013 το υπουργείο Εσωτερικών διέθεσε το ποσό των 75.000 ευρώ, έγιναν 451 αιτήσεις και το Επίδομα Ένδειας έλαβαν 359 δικαιούχοι. Για το έτος 2013-14 διατέθηκε ποσό 80.000 ευρώ και από τις 1.343 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, το επίδομα έλαβαν 1.034 δικαιούχοι. Τα ποσά που δίνονται στους δικαιούχους είναι ανάλογα με τη μοριοδότηση που έλαβαν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk