Για σοκαριστική υπόθεση έκανε λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στη σύλληψη του παιδίατρου στα Ιωάννινα για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Απευθυνόμενος στους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Υμηττού κατά την ενημέρωση που είχαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τους κινδύνους του Ιντερνετ ο κ. Δένδιας τόνισε: «Βλέπετε ότι η πραγματικότητα μας ξεπερνά. Δεν ήταν προβλέψιμο αυτό το πράγμα. Ποια μητέρα που πάει το παιδί της ή ποιος πατέρας, σε έναν παιδίατρο, μπορεί να υποθέσει ποτέ, στην αγριότερη φαντασία του, ότι αυτό είναι όχι μια πηγή αντιμετώπισης κινδύνου, αλλά η ίδια η πηγή του κινδύνου; Ότι το παιδί του δεν κινδυνεύει από την αρρώστια, αλλά κινδυνεύει από τον γιατρό; Αν είναι ποτέ δυνατόν! Καταλαβαίνετε λοιπόν τι παγίδες μπορεί να έχει για εσάς και τι τεράστια ευθύνη είναι για εμάς. Το φαντάζεστε; Αυτά τα πράγματα είναι σοκαριστικά. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να δημιουργήσουμε συνθήκες αποφυγής των κινδύνων. Ευτυχώς τους »τσιμπάμε «».

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης μιλώντας για τη σύλληψη του παιδίατρου τόνισε ότι «σε ευρωπαϊκό επίπεδο έψαξα και δεν βρήκα άλλη τέτοια περίπτωση. Τα αρχεία του είναι κλειδωμένα. Και κάνουμε αγώνα δρόμου σήμερα που μιλάμε, τώρα που μιλάμε για να τα σπάσουμε, να τα αποκρυπτογραφήσουμε».

Και συμπλήρωσε: «Οι άνθρωποι αυτοί είναι όντως άρρωστοι. Δεν μπορεί να αντέξει να βλέπει ένας φυσιολογικός άνθρωπος, μωράκια να τα βιάζουν ζώα. Το λέω και τρελαίνομαι. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγάλο θέμα. Όμως αυτοί οι άνθρωποι ζουν ανάμεσα μας. Η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει μεγάλο αγώνα στον κομμάτι αυτό. Έχουμε δώσει τα πάντα όλοι».
Είπε ακόμη ότι «ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμα το τι ουρά έχει η υπόθεση του παιδίατρου παιδόφιλου. Έχει μεγάλη ουρά και η έρευνα αυτή θα καταπλήξει όλη την Ευρώπη. Και το λέω για πρώτη φορά σε εσάς αυτό το πράγμα. Είναι ό,τι χειρότερο και είναι ένας άνθρωπος που επί δεκαπέντε χρόνια είχε πρόσβαση στα παιδιά των Ιωαννίνων. Αυτό και μόνο, παιδιά, λέει πολλά. Είχε πρόσβαση στα παιδιά της κοινωνίας των Ιωαννίνων και τα παιδιά μας από τους δύο που ήταν, που είχαν στον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή ήταν ασφαλισμένοι γονείς αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, όλοι πήγαιναν τα παιδιά τους σ’ αυτόν». Διευκρίνισε επίσης ότι η χώρα μας δεν παράγει υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Ο υπουργός σημείωσε για τις «παγίδες» του διαδικτύου πως το πρόβλημα είναι να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να προστατέψουμε από τον κίνδυνο λέγοντας ωστόσο ότι χρειάζεται και η επαγρύπνηση των παιδιών. Και πρόσθεσε «αν δεν είστε εσείς προσεκτικοί, ό,τι και να κάνει εδώ ο Ταξίαρχος, ό,τι και να κάνει η Ελληνική Αστυνομία, ό,τι και κάνει οποιοσδήποτε, δεν έχει αποτέλεσμα. Προσπαθεί, λοιπόν, να σας ευαισθητοποιήσει, να σας δείξει τους κινδύνους για να πάει το πράγμα μπροστά για μας».
Αναφερόμενος επίσης στην πρόσφατη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμανε «όπως αλλάζει η ζωή θα αλλάξει και η Αστυνομία και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των αξιωματικών της θα είναι άνθρωποι ειδικευμένοι σε συγκεκριμένα αντικείμενα, όπως π.χ. οικονομολόγοι στην Οικονομική Αστυνομία. Και όσον αφορά τον επαγγελματικό προσανατολισμό, θα αναπτύξει μια ευκαιρία για ανθρώπους που μέχρι τώρα την Αστυνομία την καταλάβαιναν σαν τον αστυνομικό στο δρόμο, τον τροχονόμο ή τον αστυνομικό προστασίας από τις ταραχές, με το κράνος και την ασπίδα. Αυτή η Αστυνομία είναι αυτό που καταλαβαίνουμε, όμως θα έχει κάτι το τελείως διαφορετικό πια πολύ πιο ενδιαφέρον, με πολύ μεγαλύτερη παρέμβαση στη κοινωνική ζωή και με μεγαλύτερη συνεισφορά στην κοινωνική ζωή. Πολύ πιο κοντά στην κοινωνία και στους ανθρώπους».