Με μια γενικόλογη ανακοίνωση, το βράδυ της 29ης Απριλίου, ημέρας της επετείου των 150 χρόνων από τη γέννηση και των 80 χρόνων από τον θάνατο του Κ. Π. Καβάφη, το Υπουργείο ΠΑΙΘΠΑ αναφέρει ότι συνολικά 45 εκδηλώσεις για το 2013-Έτος Καβάφη εγκρίθηκαν από την οργανωτική επιτροπή του Υπουργείου, την αρμόδια για τους εορτασμούς, η οποία αξιολόγησε τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από φορείς, πανεπιστημιακά τμήματα και καλλιτέχνες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προγραμματίζεται παράλληλα από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO εκδήλωση στο Παρίσι στην έδρα της UNESCO, για να τιμηθεί ο Καβάφης ενώ στην 10η Διεθνή έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης τον Μάιο θα υπάρχει θεματικό περίπτερο το οποίο σχεδιάστηκε για τον Αλεξανδρινό, στο πλαίσιο ειδικού αφιερώματος. Στο αφιέρωμα προσκεκλημένος είναι και ο δρ. Χάμντι Ιμπραχήμ, πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστήμιου του Καΐρου και βραβευμένος με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας, ο οποίος θα μιλήσει για τις «Μεταφράσεις του Κ. Π. Καβάφη στην αραβική γλώσσα».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα, στην Αλεξάνδρεια, στο Παρίσι, στην Ιταλία, στην Αγγλία και σε άλλες χώρες, λείπουν όμως πληροφορίες για το περιεχόμενο, το είδος, τους συμμετέχοντες, τις ημερομηνίες διεξαγωγής κτλ. των λοιπών εκδηλώσεων που εγκρίθηκαν.