Yλικά για 4 άτομα

1 χταπόδι, περίπου 1 κιλό
½ κόκκινη πιπεριά, σε φέτες
½ πορτοκαλί πιπεριά, σε φέτες
½ καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
1 πατάτα, σε ροδέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι, κόκκινο πιπέρι, σε κόκκους, φρέσκια ρίγανη, φρέσκο θυμάρι
½ κ.γ. σουμάκ
5-6 κ.σ. ούζο
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζουμε το χταπόδι για 15-20 λεπτά. Μόλις κρυώσει ελαφρώς, το κόβουμε ανά 2 πλοκάμια και αφαιρούμε το μάτι και το «δόντι». Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις πιπεριές, την πατάτα, τα κρεμμυδάκια, τα μπαχαρικά και τα πλοκάμια.

Τα περιχύνουμε με τα 2/3 του λαδιού, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Διπλώνουμε 2 λαδόκολλες στη μέση και κολλάμε τις άκρες γύρω γύρω με την αλευρόκολλα* αφήνοντας ένα άνοιγμα.

Μοιράζουμε τα υλικά στα 2 πακέτα, σφραγίζουμε τα πακέτα με την αλευρόκολλα και ψήνουμε για 45 λεπτά. Ανοίγουμε τα πακέτα, προσθέτουμε από 1 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

* Αλευρόκολλα: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 6 κ.σ. νερό.