L’ Abreuvoir: η νοστιμιά α λα γαλλικά

Πριν από κάποιες μέρες βρέθηκα στον δροσερό κήπο του L’ Abreuvoir. Για μία ακόμη φορά διαπίστωσα πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η καλή πρώτη ύλη.

Ενιωσα τι σημαίνει σέρβις, που ξέρει να προλαβαίνει, διακριτικά, τις επιθυμίες του πελάτη, ένιωσα τη βαθιά νοστιμιά παραδοσιακών, μη ευφάνταστων, αν το θέλετε, πιάτων, που μαγειρεύτηκαν έτσι που να δίνεται η μέγιστη έμφαση στην ταυτότητα της πρώτης ύλης.

Από τα πιάτα ξεχώρισα σίγουρα το αρωματικό ταρτάρ δύο σολομών με σπαράγγια και τρούφες, ένα ζεστό σουφλέ με καπνιστό χέλι που συνοδευόταν από ένα σεμιφρέντο από παντζάρια και την κλασική πάπια με πορτοκάλι, που σίγουρα είναι ό,τι πιο γαλλικό μπορεί να παραγγείλει κανείς εδώ.

Δεν τρελάθηκα: Με τη μοσχαρίσια μπριζόλα με τις καλοκαιρινές τρούφες, από την οποία απουσίαζε η βαθιά γεύση που αποζητώ στα κόκκινα κρέατα.

Πληρώνεις:
€15-€21 για τα ορεκτικά, €17-€36 τα κυρίως και €9-€15 τα επιδόρπια, δηλαδή €40-€60 το άτομο, χωρίς τα ποτά, αλλά υπάρχει και μεσημεριανό μενού 3 πιάτων με €30 το άτομο.

L’ Abreuvoir, Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι τηλ. 210 7229 106 και 210 7229 061

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk