Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μύδια
120 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 καρότο, μικρό, κομμένο σε κυβάκια
1 κλωνάρι σέλινου, μικρό, κομμένο σε φέτες
5-6 τεμ. από αστεροειδή γλυκάνισο
χυμός από 1 λεμόνι
120 ml ούζο
2 κ.σ. μουστάρδα
μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
Κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό πλένουμε με ένα σκληρό βουρτσάκι τα μύδια και με μια απότομη κίνηση αφαιρούμε το γενάκι. Κατόπιν τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά και τον γλυκάνισο για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τα μύδια και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. Κλείνουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να αχνιστούν για 1 λεπτό. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ούζο με τη μουστάρδα και τα ρίχνουμε στα μύδια.

Κλείνουμε και τα αφήνουμε για ακόμη 1 λεπτό ώστε να ανοίξουν τα μύδια. Μόλις ανοίξουν, ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα τους.

Tip
Οσα μύδια δεν ανοίξουν μετά το άχνισμα τα βγάζουμε και τα πετάμε.