«Δεν έχει σημασία ο προορισμός, αλλά η διαδρομή» θα έλεγε κάποιος καβαφικός. Ωστόσο ο προορισμός είναι εξίσου σημαντικός με τη διαδρομή θα μας πει η ηθοποιός Αννα Ρεζάν-Κριτσέλη, επειδή ως έναν βαθμό τής αρέσει να «δημιουργεί» τον επόμενο σταθμό.
Η Αννα γεννήθηκε στο Μαρούσι, σε μια οικογένεια δικαστών και δικηγόρων (ο πατέρας της ήταν εισαγγελέας εφετών), με μεγάλη αγάπη για τις τέχνες. «Ξεκίνησα όπως όλα τα κορίτσια με μπαλέτο, μετά έκανα ζωγραφική και τραγούδι. Πρώτη φορά ανέβηκα στη σκηνή όταν ήμουν 12 χρόνων, ενώ στα 15 έκανα την πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση ως μπαλαρίνα στη σειρά “Νταντά αμέσου δράσεως” στο Mega» μας λέει. Στα 19 της, και αφού είχε παρακολουθήσει μαθήματα σε μια δραματική σχολή, μάζεψε τα πράγματά της, αποχαιρέτησε συγγενείς και φίλους και βρέθηκε να κυνηγάει το αμερικανικό όνειρο στη Νέα Υόρκη παρακολουθώντας μαθήματα υποκριτικής και μιούζικαλ.
«Μόλις πήγα στη Νέα Υόρκη ένιωσα πολύ ευτυχισμένη, γιατί ξαφνικά βρέθηκα με πολλούς ανθρώπους με τους οποίους είχαμε πολλά κοινά και με καταλάβαιναν. Η Αμερική είναι ένα μέρος όπου υπάρχει πολλή αγάπη, υποστήριξη και η αίσθηση ότι μπορούν να γίνουν πολλά και συναρπαστικά πράγματα».
Επειτα από μερικούς μήνες η Αννα γύρισε στην Αθήνα για τις διακοπές των Χριστουγέννων, αλλά και για να «γυρίσει» την ταινία «Κάθαρση» και να υποδυθεί την Αρτεμισία στα «Ματωμένα χώματα» του Κώστα Κουτσομύτη. Σειρά είχε η Νότια Γαλλία και συγκεκριμένα το Φεστιβάλ των Καννών, όπου γνώρισε και συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Εϊμος Πόε. Αποτέλεσμα; Ερμήνευσε τον ρόλο της Σοφίας στην ταινία «La Commedia», με τον Ρομπέρτο Μπενίνι, που προβλήθηκε πέρυσι τον χειμώνα. «Οι περισσότερες από αυτές τις δουλειές στο εξωτερικό προέκυψαν από εκείνο το πρώτο μου ταξίδι στη Νέα Υόρκη, όπου γνώρισα τον ατζέντη μου. Υπό αυτό το πρίσμα ο πρώτος προορισμός ήταν εκείνος που καθόρισε τους επόμενους».
Αφού επέστρεψε στα πάτρια εδάφη προκειμένου να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας «Show Bitch!» του Νίκου Ζερβού, αλλά και το σίριαλ «Η ζωή της άλλης», σειρά είχε το λαμπερό Λος Αντζελες. «Εκεί ήταν μια εντελώς διαφορετική εμπειρία, είχα πάει πλέον να δουλέψω ως συμπαραγωγός σε μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Love at First Sight”. Ωστόσο, έχω σκεφτεί να μείνω κάπου μόνιμα, αλλά η φύση της δουλειάς μου με πάει από ’δώ κι από ’κεί. Εφέτος βρέθηκα στο Λονδίνο για την Εβδομάδα Μόδας, αλλά και στο Βερολίνο όπου πήγα και έγραψα ένα τραγούδι μέταλ με έναν γερμανό παραγωγό».
Και αν ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη μπορεί να επηρεάσει την πορεία μιας γυναίκας, εκείνη με τη σειρά της μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός άντρα. «Μια γυναίκα μπορεί να αλλάξει έναν άντρα με το να τον αγαπήσει πραγματικά και να τον κάνει να αισθάνεται ασφάλεια κοντά της», επιχειρηματολογεί η Αννα.



