* Forthnet: Τη διάθεση μιας νέας τηλεπικοινωνιακής λύσης που σχεδιάστηκε ειδικά για ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και νοικοκυριά με αυξημένες τηλεπικοινωνιακές ανάγκες, τη Forthnet Ρrofessional Εconomy, ανακοίνωσε χθες η εταιρεία. Η υπηρεσία αυτή παρέχει σύνδεση ΑDSL ως 24Μbps, σταθερή τηλεφωνία δύο τηλεφωνικών γραμμών με δυνατότητα επιλογής ως 6 τηλεφωνικών αριθμών και συνολικά 600 λεπτά δωρεάν αστικές & υπεραστικές κλήσεις, με 36 ευρώ μηνιαίως. Η νέα υπηρεσία στοχεύει στους επαγγελματίες που επιθυμούν μείωση των τηλεπικοινωνιακών τους δαπανών και απόλυτο έλεγχο των εξόδων, σε συνδυασμό με την πλήρη κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας, σε χαμηλή τιμή.

* ΝΤΙΟΝΙΚ: Την εξασφάλιση άδειας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της θυγατρικής της εταιρείας Ντιονίκ Αιολική Ανάπτυξη Ενεργειακή από τη ΡΑΕ ανακοίνωσε χθες η εταιρεία. Συγκεκριμένα η Ντιονίκ Αιολική Ανάπτυξη Ενεργειακή, στην οποία η Ντιονίκ συμμετέχει κατά 58,60%, έλαβε άδεια παραγωγής για το αιολικό πάρκο ισχύος 42 μεγαβάτ στις θέσεις λόφος Προφήτη Ηλία, Πολίτης, και Μεγαλοκορφή του Δήμου Σολυγείας του Νομού Κορινθίας. Το έργο αποτελείται από μια ανεξάρτητη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προς αποκλειστική πώληση στη ΔΕΗ με διοχέτευση στο υπάρχον δίκτυο μέσης τάσης και περιλαμβάνει 14 ανεμογεννήτριες, ονομαστικής ισχύος 3.000 κιλοβάτ έκαστη (συνολικής απόδοσης 42 μεγαβάτ) και ελάχιστης διάρκειας ζωής 20 ετών.

* Finvent: Την επέκταση της δραστηριότητάς της στην Ιταλία, βάσει νέας συμφωνίας της με τον στρατηγικό συνεργάτη της Αdvent Software ανακοίνωσε χθες ο διεθνής πάροχος λογισμικών λύσεων για τη διαχείριση κεφαλαίων και χαρτοφυλακίων. Με την ανανέωση της στρατηγικής της συνεργασίας με την Αdvent Software η Finvent αναλαμβάνει επιπλέον την αποκλειστική εκπροσώπηση του οίκου και στην ιταλική αγορά, η οποία, με περισσότερους από 200 επενδυτικούς οργανισμούς και περίπου 550 δισ. κεφάλαια υπό διαχείριση, αποτελεί για τη Finvent σημαντική πρόκληση. Σημειώνεται ότι η Finvent λειτουργεί από το 2001 ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος και κέντρο εκπαίδευσης της Αdvent Software στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Ιβηρικής και Αφρικής.

* Ευρωσύμβουλοι ΑΕ: Την καταβολή της πρώτης δόσης του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της ΔΕΜΚΟ ΑΕ προς την ΙCΤV Ηellas SΑ ανακοίνωσε χθες η εταιρεία. Η δόση ανήλθε σε 100.000 ευρώ. Μοναδικός μέτοχος της ΙCΤV Ηellas SΑ είναι η βρετανική εισηγμένη ChoiceΧS plc., στην οποία η Ευρωσύμβουλοι ΑΕ κατέχει ποσοστό 73,64%.

* Ελίν Τεχνική ΑΤΕ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή εργοστασίου συσκευασίας τροφίμων στα Οινόφυτα, για λογαριασμό της γερμανικής βιομηχανίας Weidenhammer Ηellas, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ. Η Ελίν Τεχνική ΑΤΕ είναι θυγατρική της ΕΛΙΝΟΪΛ και δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών από το 2001, με έμφαση στην κατασκευή ειδικών βιομηχανικών έργων, αλλά και κτιρίων και καταστημάτων μεγάλης επιφανείας. Μεταξύ των πελατών της συγκαταλέγονται όμιλοι όπως LΙDL Ηellas, Carrefour Μαρινόπουλος, Εμπορική Τράπεζα, ΑΒ Βασιλόπουλος κ.ά.