Το 2022 ήταν άλλη μια καλή χρονιά για την Kaizen Gaming, αλλά και για τους εργαζόμενους της που την ανέδειξαν για ακόμη μια φορά ως Great Place to Work στην Ελλάδα. Την ίδια γνώμη φάνηκε πως είχαν και οι συνάδελφοί τους στην Πορτογαλία, στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία, όπου η ελληνική gametech εταιρία έλαβε για πρώτη φορά την ομώνυμη πιστοποίηση, έχοντας αναπτύξει πλέον και εκεί ισχυρή παρουσία και δραστηριότητα. Άλλωστε, η Kaizen Gaming έχει αποδείξει τη φήμη της ως καλού εργοδότη και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας κατακτήσει την 9η θέση στα Best Workplaces Europe το 2021, στην κατηγορία επιχειρήσεων με 500+ εργαζομένους.

.

Τι είναι η πιστοποίηση Great Place to Work;

Η διαδικασία για να αναδειχθεί μια εταιρία σε Great Place to Work αποτελείται από δύο βήματα, που ολοκληρώνονται με πλήρη διαφάνεια: οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν μια έρευνα, ενώ ο εργοδότης καταγράφει τα τυπικά χαρακτηριστικά της επιχείρησής του. Προκειμένου να λάβει τη σχετική πιστοποίηση, μια εταιρία οφείλει να αποδείξει ότι διαθέτει υψηλής ποιότητας διαδικασίες για τη διαχείριση των ανθρώπων της, ότι παρέχει κίνητρα στους εργαζομένους και δημιουργεί υψηλό επίπεδο εμπλοκής, ότι οι σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης βασίζονται στην εμπιστοσύνη οπως και ότι είναι ελκυστική στην αγορά εργασίας και στην προσέλκυση ταλέντων. Ακόμη, θα πρέπει να αποδείξει ότι οι άνθρωποί της είναι υπερήφανοι για την εταιρία και το περιβάλλον εργασίας τους αλλά και ότι είναι παραγωγικοί, συνεργατικοί και καινοτομούν στο πλαίσιο της δουλειάς τους.

Έτσι, στα πλαίσια αυτής της έρευνας, οι εργαζόμενοι της Kaizen Gaming κλήθηκαν να αξιολογήσουν, μεταξύ άλλων, το εργασιακό περιβάλλον, τις ευκαιρίες εξέλιξης, το επίπεδο εμπιστοσύνης αλλά και την εταιρική κουλτούρα με τα αποτελέσματα να καταδεικνύουν, πράγματι,  πως οι εργαζόμενοι αντλούν μεγάλη ικανοποίηση από το περιβάλλον της δουλειάς τους, ενώ παράλληλα αποδεικνύεται πως το συλλογικό πνεύμα αποτελεί βασική και ουσιαστική αξία της εταιρίας.

Kaizen σημαίνει συνεχής εξέλιξη

Αυτή η αξία ήταν, εξάλλου, που έδωσε στην ελληνική εταιρία των 20 ατόμων την ώθηση για να κατακτήσει τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, η Kaizen Gaming απασχολεί περισσότερα από 1.600 άτομα σε 12 χώρες τα οποία προέρχονται από 31 εθνικότητες και μιλούν περισσότερες από 17 γλώσσες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στη διάρκεια του 2022, η εταιρία, που ανήκει στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες του gametech κλάδου  διεθνώς, δημιούργησε 800 νέες θέσεις εργασίας, ενώ μέσα στο 2023 οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερες από 1.000 ακόμη.

Γνωστή μέσα από το brand Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο, και το brand Betano σε 10 ακόμη χώρες, η Kaizen Gaming συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία της με νέα γραφεία και δράσεις στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, κάνοντας πράξη το όνομα που φέρει. Η λέξη “Kaizen” μεταφράζεται ως «συνεχής εξέλιξη» στα ιαπωνικά, και αυτό πράγματι  αποτυπώνει με ακρίβεια το πνεύμα της εταιρίας.

Στιγμή-σταθμός στην προσπάθεια της Kaizen Gaming να εξελίσσεται διαρκώς, αλλά και μία από τις κύριες αιτίες της σημερινής της επιτυχίας, είναι το γεγονός ότι λίγα χρόνια πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, η εταιρία έκανε στροφή στην ανάπτυξη δικής της τεχνολογίας, καταφέρνοντας έτσι να αναπτυχθεί και να επεκταθεί ταχύτατα σε νέες αγορές – και έτσι να μετατραπεί από πάροχος διαδικτυακών παιχνιδιών σε gametech εταιρία. Αυτή η μετάβαση αποτέλεσε και το κλειδί για τη διεύρυνση του ανθρώπινου δυναμικού της, διαφοροποιώντας την από τον ανταγωνισμό, επιτρέποντάς της να κινείται αυτόνομα και καθιστώντας την ακόμη πιο ελκυστική στους πιο ταλαντούχους εργαζομένους του κλάδου.

Μια ομάδα με εκατοντάδες μέλη

Κεντρικό ρόλο για την εντυπωσιακή πορεία της εταιρας έχει διαδραματίσει και η επιμονή της στην ομαδικότητα, παρά τη ραγδαία ανάπτυξή της. Οι Kaizeners λειτουργούν υπό το πνεύμα της αξίας #oneteam, χαρακτηριστικό της κουλτούρας της Kaizen Gaming από τα πρώτα της κιόλας βήματα, φροντίζοντας για την ενίσχυση της διαφορετικότητας, του σεβασμού και της εμπιστοσύνης.

Η εταιρία, εξάλλου, από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της μέχρι και σήμερα, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία μιας ομαδικής κουλτούρας. Στη σημερινή, διεθνή της μορφή, η προσπάθεια αυτή μεταφράζεται σε σημαντικό αριθμό προγραμμάτων ενδυνάμωσης των σχέσεων των εργαζομένων, δραστηριότητες εντός και εκτός της εταιρίας και πολλές συναντήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Κάπως έτσι, η φετινή επέτειος των 10 ετών επιτυχημένης πορείας σε Ελλάδα και εξωτερικό, γιορτάστηκε μαζί με τους Kaizeners σε μεγάλα πάρτι που πραγματοποιήθηκαν στις χώρες που διατηρεί γραφεία η εταιρία.

Ένα Great Place to Work σε αριθμούς

Η επιτυχία της Kaizen Gaming στη δημιουργία ενός από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα, γίνεται ίσως πιο κατανοητή όταν εκφράζεται σε αριθμούς. Συνεπώς, αξίζει να σημειωθεί ότι από την έρευνα που συμπλήρωσαν οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της διαδικασίας πιστοποίησης, προέκυψε ότι το 89% νιώθει υπερηφάνεια με όσα έχει πετύχει η ομάδα της Kaizen Gaming, το 85% νιώθει ότι συνεισφέρει ουσιαστικά στην εταιρία ενώ ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό της τάξης του 90% δηλώνει υπερήφανο όταν μοιράζεται με τον περίγυρό του ότι εργάζεται σε αυτή την εταιρία. Το 86% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει πως θα ήθελε να παραμείνει στην Kaizen Gaming για πολύ καιρό ενώ πάνω από το 90% των Kaizeners δηλώνουν πως στο εργασιακό τους περιβάλλον  υπάρχει ίση μεταχείριση, ανεξάρτητα από την ηλικία, την εθνικότητα, το φύλο ή τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους .

Περισσότερα για την Kaizen Gaming και τις ανοικτές θέσεις εργασίας εδώ και στα Social Media: Linkedin, Facebook, Instagram