Τις καρατομήσεις ανώτατων στελεχών ξεκίνησε ο Ίλον Μασκ, αμέσως μόλις ανέλαβε τα ηνία Twitter.

Ο Ίλον Μασκ, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, απέκτησε χθες Πέμπτη τον έλεγχο του Twitter, αφού ολοκληρώθηκε η εξαγορά του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ίδιος φρόντισε να απολύσει τον CEO, τον οικονομικό διευθυντή και τουλάχιστον άλλα δύο ανώτατα στελέχη  αφότου έγινε και επίσημα ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter.

Ειδικότερα, ο Μασκ απέλυσε τον CEO Parag Agrawal, τον οικονομικό διευθυντή Ned Segal, την νομική διευθύντρια Vijaya Gadde και τον γενικό σύμβουλο Sean Edgett.

Σε μία προφανή αναφορά στις εξελίξεις αυτές, ο Musk έγραψε στο Twitter ότι «το πουλί ελευθερώθηκε».

Από εκεί και πέρα, ο Μασκ φέρεται να τους διαβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα απολύσει το 75% των εργαζομένων, όπως είχε κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες.

Ο δισεκατομμυριούχος ανήρτησε τη φάρσα στον λογαριασμό του στο Twitter, όπου έπαιξε με τις λέξεις sink in (εμπεδώστε το) και sink (νιπτήρας), λέγοντας «Μπαίνω στα κεντρικά γραφεία του Twitter – εμπεδώστε το».

Εκτός διαπραγμάτευσης

Εκτός διαπραγμάτευσης στην Wall Street θα μείνει σήμερα  η μετοχή της Twitter Inc, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE), καθώς εκείνη την ημέρα λήγει η προθεσμία της 28ης Οκτωβρίου την οποία έχουν δώσει οι δικαστικές αρχές στον Ιλον Μασκ, προκειμένου να κλείσει τη συμφωνία ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Ηδη οι τράπεζες άρχισαν να στέλνουν τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν συμφωνηθεί να δώσουν ως δάνειο για την εξαγορά της Twitter Inc. από τον Ιλον Μασκ. Πρόκειται για την τελευταία ένδειξη ότι η συμφωνία εξαγοράς βρίσκεται σε καλό δρόμο και αναμένεται να κλείσει μέχρι την Παρασκευή μετά από μήνες ανατροπών.