Από τότε, και κάθε ημέρα, κάνει πράξη τη δέσμευση του ιδρυτή της Δρ. Γεώργιου Αποστολόπουλου, Προέδρου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, παρέχοντας  ολοκληρωμένες και εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, υψηλής ποιότητας για τα παιδιά, σε ένα ασφαλές, φιλόξενο και φιλικό περιβάλλον.

Το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών διατηρεί στενή συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα της Ευρώπης και είναι στελεχωμένο με κορυφαίους, καταξιωμένους ιατρούς, που διαθέτουν πλούσια κλινική εμπειρία στην υπηρεσία του παιδιού. Παράλληλα, το εξειδικευμένο, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, νοσηλευτικό προσωπικό είναι πάντα δίπλα στον μικρό ασθενή,  δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του για να αισθανθούν καλύτερα και να αναρρώσουν ταχύτερα.

Επενδύοντας στην επιστημονική καινοτομία και εξέλιξη, το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής και διαθέτει τον πλέον σύγχρονο βιοϊατρικό εξοπλισμό και υλικά. Μέσα από διαρκή εκπαίδευση αλλά και εξελισσόμενη εξειδίκευση, η επιστημονική ομάδα του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών εξασφαλίζει τις καλύτερες συνθήκες διερεύνησης, παρακολούθησης, νοσηλείας και αντιμετώπισης της κάθε πάθησης των μικρών ασθενών.

Τμήματα & Κλινικές:

Το σύνολο της λειτουργίας του Κέντρου υποστηρίζεται από σύγχρονα διαγνωστικά τμήματα και άρτιες παιδιατρικές κλινικές, οι οποίες διαθέτουν τις αυστηρότερες διεθνείς πιστοποιήσεις, αντιπροσωπεύοντας την πιο προηγμένη μορφή υγειονομικής περίθαλψης. Μεταξύ άλλων:

  • Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών: τα τμήματα πρώτης γραμμής, Παιδιατρικό, Παιδοχειρουργικό, με τη διαρκή κάλυψη των λοιπών τμημάτων, όπως Ορθοπαιδικό, ΩΡΛ, Νευροχειρουργικό, Νευρολογικό, Καρδιολογικό και άλλα, βρίσκονται σε 24ωρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τα επείγοντα περιστατικά
  • Πνευμονολογικό – Παιδοαλλεργιολογικό Τμήμα: εξοπλισμένο με πλήρες Αναπνευστικό Εργαστήριο όπου εκτελούνται δοκιμασίες πνευμονικής λειτουργίας (π.χ. σπιρομετρία), δοκιμασία ιδρώτα, μέτρηση εκπνεόμενου και ρινικού μονοξειδίου του αζώτου και εύκαμπτη βρογχόσκοπηση
  • Τμήμα Ακοολογίας, Ωτολογίας, Νευροωτολογίας & Μονάδας Κοχλιακών Εμφυτεύσεων: προσφέρει ολοκληρωμένες ακοολογικές αξιολογήσεις για παιδιά όλων των ηλικιών καθώς επίσης  σύγχρονες θεραπευτικές λύσεις με ταυτόχρονη οικογενειακή υποστήριξη
  • Μονάδα Εντατικής Θεραπείας: η λειτουργία της ΜΕΘ διέπεται από τους διεθνείς κανόνες και προδιαγραφές της Παιδιατρικής Εντατικολογίας καθώς και από τις προδιαγραφές και οδηγίες της Τεκμηριωμένης Ιατρικής, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε παιδιού
  • Χειρουργικές Αίθουσες: πλήρως εξοπλισμένες χειρουργικές αίθουσες παίδων, όπου η αναισθησία χορηγείται στην αγκαλιά της μητέρας του παιδιού

Για να ενημερωθείτε αναλυτικά για το σύνολο των κλινικών και των τμημάτων του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, πατήστε εδώ

Το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών σε αριθμούς:

Στα 40 χρόνια λειτουργίας του, το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς για την παροχή ορθής διάγνωσης, επιστημονικής επάρκειας, αξιοπιστίας και αποτελεσματικής θεραπείας για τα παιδιά. Και επειδή οι αριθμοί δε λένε ποτέ ψέματα, από την πρώτη ημέρα της λειτουργείας του το 1982:

  • έχουν επισκεφθεί τα εξωτερικά ιατρεία του απολαμβάνοντας τις παιδιατρικές υπηρεσίες, περισσότερα από 1.300.000 παιδιά
  • έχουν εισαχθεί στις κλινικές του περισσότερα από 120.000 μικροί μας φίλοι
  • έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 60.000 χειρουργεία, όλων των παιδιατρικών ειδικοτήτων

Οργανωμένη Νοσοκομειακή Δομή:

Το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, αποτελεί μία ολοκληρωμένη νοσοκομειακή δομή, η οποία λειτουργεί παράλληλα με τη Γενική Κλινική του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, στο Μαρούσι. Αποτελεί την επιλογή «εμπιστοσύνης» για την ελληνική, και όχι μόνο, οικογένεια, μιας και η λειτουργία της βασίζεται στην αρχή της εξατομικευμένης αντιμετώπισης από το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, για το κάθε παιδί που πάσχει, ξεχωριστά.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα παιδιά αποτελούν ανομοιογενή ομάδα πληθυσμού, έχουν περιορισμένες δυνατότητες κίνησης, εκφράζουν δύσκολα τα συναισθήματά τους και εξαρτώνται από τους ενήλικες για την κάλυψη των αναγκών τους. Αυτός είναι και ο λόγος που όλες οι επιστημονικές ομάδες, κατανοούν την ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού και έχοντας ως κριτήρια τη φυσιολογία και την κλινική του κατάσταση, παρέχουν εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη υποστήριξη σε όλα τα παιδιατρικά περιστατικά, όσο σύμπλοκα και αν είναι.

Φέτος, συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, της πρώτης ιδιωτικής κλινικής στην Ελλάδα. 40 χρόνια γεμάτα παιδικά χαμόγελα, φροντίδα και αγκαλιά. 40 χρόνια προσφοράς παιδιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, σε εκατομμύρια παιδιά. Αυτό ακριβώς είναι και το αποτύπωμά μας, και ταυτόχρονα η δέσμευσή μας: να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ακόμη πιο εξελιγμένες παιδιατρικές υπηρεσίες για τα επόμενα χρόνια, φέρνοντας το «αύριο» της παιδιατρικής, στο «σήμερα».

Και κυρίως, γρήγορη ανάρρωση στα παιδιά, για να παραμένουν παιδιά! (video)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, πατήστε εδώ