Το να κερδίσεις εκατομμύρια από τα τυχερά παιχνίδια αποτελεί όνειρο ζωής για πολλούς. Ωστόσο, οι περιπτώσεις ανθρώπων που κατάφεραν να κερδίσουν ένα αμύθητο ποσό και να καταστρέψουν στη συνέχεια τη ζωή τους είναι αμέτρητες. Παρακάτω θα δούμε κάποιες περιπτώσεις νικητών, που όχι μόνο δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν αυτό το δώρο αλλά χρόνια μετά εύχονται να μην είχαν κερδίσει ποτέ. Πριν από αυτό να θυμίσουμε για ακόμα μία φορά και ενόψει του σούπερ τελικού, γιατί πολλοί αναζητούν Λίβερπουλ – Ρεάλ Προγνωστικά , ότι παίζουμε Στοίχημα για να περάσουμε καλά και όχι για να γίνουμε πλούσιοι και να ρεφάρουμε.

Jane Park

Το 2013 η Jane Park έγινε η μεγαλύτερη νικήτρια στην ιστορία του Euromillions και ενώ ήταν μόλις 17 ετών και εργαζόταν ως βοηθός σε γραφείο για £8 την ώρα. Η ίδια κέρδισε το ποσό των £1,000,000 και όπως δήλωσε έκλαιγε τις πρώτες ημέρες συνεχώς από τη χαρά της. Γρήγορα όμως η κατάσταση ξέφυγε και άρχισε να σπαταλάει χρήματα, ενώ έδωσε £60,000 σε έναν άντρα, προκειμένου να βγει ραντεβού μαζί της. Χρόνια μετά και αφού έχασε τα χρήματα που κέρδισε, η ίδια δηλώνει ότι ήταν πολύ νέα και δεν ήξερε πως να διαχειριστεί όλο αυτό που συνέβη: “Είναι σαν να δίνεις σε ένα παιδί ένα όπλο και να μην του λες τι να κάνει με αυτό. Κατάλαβα πόσο εύκολα η ζωή σου μπορεί να βγει εκτός ελέγχου. Πολλές φορές ένιωσα ότι μισούσα αυτό που είχε συμβεί αλλά δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Έλεγα στον εαυτό μου ότι ήμουν νέα για αυτό”.

Callie Rogers

Η Callie Rogers ήταν μόλις 16 ετών όταν κέρδισε το ασύλληπτο ποσό του £1.8εκατ. το 2003 και ενώ εργαζόταν ως ταμίας και έβγαζε £3.60 την ώρα. Η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει για το νεαρό κορίτσι από την Κάμπρια, η οποία ξόδεψε £250,000 σε κοκαΐνη, £300,000 σε ρούχα, £18,000 σε πλαστικές στήθους, ενώ δώρισε σε οικογένεια και φίλους £500,000. Πλέον είναι 33 χρονών και μητέρα τριών παιδιών και ζει με επιδόματα. Σε συνέντευξη της η ίδια δήλωσε: “Όλοι γνώριζαν στην περιοχή που ζούσα ότι είχα κερδίσει. Είχα γίνει διάσημη. Ο κόσμος ερχόταν στις pubs σαν να ήταν οι καλύτεροι φίλοι μου και ένιωθα πίεση και ότι πρέπει να τους κερνάω όλους ποτά. Δεν ήξερα ποιον να εμπιστευτώ. Ήταν πολλά τα λεφτά για κάποια τόσο νέα. Ακόμη και αν πεις ότι η ζωή σου δεν θα αλλάξει – θα αλλάξει. Και όχι προς το καλό. Σχεδόν με διέλυσε αυτή η κατάσταση, αλλά ευτυχώς τώρα είμαι πιο δυνατή”.

Mikey Carroll

Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές ιστορίες στη Βρετανία. Ο Mikey Carroll κέρδισε £9,736,131 στο Λόττο και η ζωή του άλλαξε μια για πάντα και όχι για τους σωστούς λόγους. Τελικά έμεινε άστεγος και σχεδόν νεκρός. Μέσα σε τρία χρόνια έχασε το αμύθητο ποσό που κέρδισε σε ναρκωτικά, ποτό και ιερόδουλες. Η τεράστια νίκη όχι μόνο δεν του έφερε χαρά αλλά το έριξε στο ποτό και κατανάλωνε καθημερινά μεγάλες ποσότητες πριν κοιμηθεί. Έγινε γρήγορα γνωστός στη Βρετανία, καθώς συνεχώς έμπλεκε σε περιπέτειες, ενώ πήγαινε στο δικαστήριο με πανάκριβα αυτοκίνητα και κουνώντας επιδεικτικά κουτάκια μπύρας.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο ίδιος λόγω της περιουσίας του, κοιμήθηκε με περισσότερες από 4,000 γυναίκες, ενώ κάθε πρωί έκανε χρήση κοκαϊνης. Ο γάμος του τελείωσε άδοξα, ενώ τράβηξε την προσοχή και των γκάνγκστερς και ένα πρωί βρήκε και τα έξι του σκυλιά με κομμένο λαιμό. Κατέληξε άστεγος, τώρα έχει μια νέα σχέση, ενώ εργάζεται ως διανομέας.

“Είμαι τυχερός που είμαι ζωντανός. Αν είχα ακόμη χρήματα, πιθανότατα θα ήμουν νεκρός. Δεν μπορώ να ξεχάσω όσα έζησα. Ήταν τα καλύτερα δέκα χρόνια της ζωής μου. Τώρα δεν θα γυρνούσα τον χρόνο πίσω. Ζω καλά, χωρίς lifestyle και είμαι πιο χαρούμενος γιατί πήρα τη ζωή μου πίσω”, δηλώνει σήμερα ο ίδιος.

Colin και Christine Weir

Έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια από τότε που οι Colin και Christine Weir πέτυχαν μια ιστορική νίκη στο EuroMillions, κερδίζοντας £161 εκατομμύρια. Το ζευγάρι από τη Σκωτία έχει μείνει στην ιστορία ως δύο από τους πιο γενναιόδωρους νικητές λοταρίας στη Βρετανία. Ωστόσο ο Κόλιν ξόδευε τεράστια ποσά σε αυτοκίνητα, κοσμήματα και στην αγαπημένη του ομάδα την Πάρτικ Θιστλ. Ο νέος τρόπος ζωής του έφερε τον χωρισμό με τη γυναίκα του το 2018 και ενώ είχε ξοδέψει περισσότερα από £40εκατ.

Ο ίδιος πέθανε σε ηλικία 72 ετών και γνωρίζοντας την κατάσταση της υγείας του, θέλησε να κάνει στους φίλους του ένα τελευταίο δώρο, το οποίο ήταν ένα πάρτι στο Trump Turnberry, το οποίο κόστισε £1εκατ. Ένας από τους φίλους του που ήταν καλεσμένος στο πάρτι δήλωσε αργότερα: “Ο Κόλιν ήθελε να κάνει ένα αξέχαστο πάρτι για να τον θυμούνται οι φίλοι του. Έκλεισε ένα από τα μεγαλύτερα δωμάτια του ξενοδοχείου Trump Turnberry και διοργάνωσε το καλύτερο πάρτι της ζωής μας. Ήταν απίστευτο”.

Margaret Loughrey

Πέρσι η Margaret Loughrey βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της σε ηλικία 56 ετών. Το 2013 κέρδισε το τεράστιο ποσό των £27 εκατομμυρίων, τα οποία στη συνέχεια κατέστρεψαν τη ζωή της. Πριν τη μεγάλη νίκη ζούσε με 71 λίρες την εβδομάδα και μια μέρα γυρνώντας από την εργασία της αποφάσισε να αγοράσει ένα λόττο. Τα εκατομμύρια ωστόσο έφεραν τη δυστυχία και δύο χρόνια μετά τη νίκη, επιτέθηκε σε έναν οδηγό ταξί, με αποτέλεσμα να κριθεί ένοχη στο δικαστήριο. Η κατάσταση της ψυχικής της υγείας χειροτέρευε συνεχώς, ενώ λέγεται ότι έδιωξε από κοντά της όλα τα μέλη της οικογένειας της, αφού τους έδωσε από £1εκατ. τον καθένα. Σύμφωνα με την τοπική κοινωνία βοηθούσε άρρωστα παιδιά και ανθρώπους που έπρεπε να επιβληθούν σε ακριβές χειρουργικές επεμβάσεις και δεν είχαν την οικονομική άνεση”.