Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ως Χρυσός Χορηγός Επικοινωνίας, με στόχο τη δημιουργία περιεχομένου για την ανάδειξη των αθλητών αλλά και του έργου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Την Πέμπτη 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η μετάδοση της Ετήσιας Εκδήλωσης Τιμητικών Βραβεύσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) από το Novasports. Στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης τιμητικών Βραβεύσεων η Nova, απένειμε ειδικό βραβείο, που θεσμοθετεί φέτος, με στόχο την αναγνώριση ενός αθλητή ή μίας αθλήτριας για τον ελληνικό αθλητισμό και την Ολυμπιακή Ιδέα. Το βραβείο Nova απονεμήθηκε από κα. Κική Σιλβεστριάδου, CEO της Nova Media στον αρχηγό της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης, Γιάννη Φουντούλη για το ήθος του, ο οποίος αμέσως μετά το θρίαμβο της Εθνικής ομάδας  στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ζήτησε προκαταβολικά μια «συγγνώμη» για τη χαρά της ομάδας, καθώς η πρόκριση της ομάδας συνέπεσε με τις καταστροφικές πυρκαγιές της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρος Καπράλος τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την έναρξη της συνεργασίας μας με τη Nova ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. H εξελιγμένη τεχνολογία, το εξαίρετο τεχνικό και δημοσιογραφικό δυναμικό και η πολυετή πορεία της Nova στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα αποτελούν εχέγγυα για την επιτυχία της συνεργασίας που έχει αποκλειστικό σκοπό την προβολή των προσπαθειών των πρωταθλητών μας, στο δρόμο για το Παρίσι. Οι σπουδαίοι αθλητές μας αξίζουν τη στήριξη και την προβολή και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποδώσουν με μεγάλες επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024».

Η κα. Κική Σιλβεστριάδου, CEO της Nova Media, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην ετήσια γιορτή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αφιερωμένη στην Ολυμπιακή Ιδέα, τον Αθλητισμό και στους ανθρώπους του. Η Nova, διαχρονικά υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού, είναι στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών που αγωνίζονται με συνέπεια και ήθος, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό για να μας κάνουν όλους υπερήφανους. Είναι σημαντικό επίσης που για πρώτη φορά θεσμοθετούμε το βραβείο Nova, το οποίο θα απονέμεται κάθε χρόνο σ’ έναν ξεχωριστό αθλητή που θα τιμά τον ελληνικό αθλητισμό και την Ολυμπιακή Ιδέα. Το πρώτο βραβείο Nova θα απονεμηθεί σ’ ένα πρόσωπο για το ήθος του και τον ανθρωπισμό του: τον Ολυμπιονίκη Γιάννη Φουντούλη, αρχηγό της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης».