Το ταξίδι του Παναθηναϊκού στη Μόσχα για να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ ήταν εκ προοιμίου πολύ δύσκολο να βγάλει κάτι θετικό και αυτό επιβεβαιώθηκε στο παρκέ, με τους πράσινους να μην προβάλλουν καμία αντίσταση απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και να γνωρίζουν την ήττα με 97-77 για την 13η αγωνιστική της EuroLeague. To τριφύλλι «αγνοεί» την εκτός έδρας νίκη τη φετινή χρονιά, με αυτή να είναι η όγδοη σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ το ρεκόρ του έπεσε στο 3-10, με την «ομάδα του στρατού» να ανεβαίνει στο 8-5.

Η κατεύθυνση που θα πάρει ο αγώνας φάνηκε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, όταν και οι γηπεδούχοι σημείωσαν 31 πόντους (6/11 δίποντα, 6/7 τρίποντα, 1/1 βολή), επίδοση που είναι η χειρότερη για την άμυνα του Παναθηναϊκού φέτος για ένα δεκάλεπτο. Έκτοτε τίποτα δεν άλλαξε στη ροή της αναμέτρησης, με την ΤΣΣΚΑ να μην δυσκολεύεται να διατηρήσει τα ηνία στο σκορ, φτάνοντας εν τέλει σε μια άνετη νίκη.

Ο Σεμέν Αντόνοφ ήταν ο X-Factor για την ΤΣΣΚΑ, τελειώνοντας τον αγώνα με 16 πόντους και 4/6 τρίποντα. Ο Σβεντ ολοκλήρωσε με double-double (17π., 13ασ), με τον Μιλουτίνοφ να το χάνει για έναν πόντο (9π., 13ριμπ.).

Για τον Παναθηναϊκό, που αγωνίστηκε χωρίς τον Παπαπέτρου, ο Ουάιτ έκανε την καλύτερή του εμφάνιση φέτος, έχοντας 19 πόντους (3/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 4/4 βολές), ενώ διψήφιοι ήταν ακόμα οι Έβανς (15π.), Νέντοβιτς (14π.), Παπαγιάννης (14π. 9ριμπ.) και Σαντ-Ρος (10π.).

Τον εξέθεσε στην άμυνα

Ο Παναθηναϊκός έκανε ενθαρρυντικό ξεκίνημα στην άμυνα, με τον Παπαγιάννη να επικρατεί στο match-up με τον Μιλουτίνοφ, αλλά αυτό δεν συνεχίστηκε στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου. Η ΤΣΣΚΑ ήταν εύστοχη πίσω από τα 6,75 και με σερί 8-0 πήρε το προβάδισμα με 11-6 στο 5΄.

Η διαφορά έφτασε στους εννιά 3:30΄ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου (20-11), με τους Ρώσους να έχουν 5/5 τρίποντα και να τελειώνει το δεκάλεπτο με 6/7, έχοντας το προβάδισμα με 31-22.

Το χειρότερο αμυντικό δεκάλεπτο του τριφυλλιού τη φετινή σεζόν σημαδεύτηκε από την αδυναμία του να περιορίσει τη ΤΣΣΚΑ και στον τομέα των ριμπάουντ (10-3), με την κατάσταση να γίνεται χειρότερη στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, όπου η διαφορά ήταν σταθερά σε διψήφια νούμερα.

Ο Κλάιμπερν με έξι σερί πόντους την πήγε στους 17 (47-30, 17΄), ο Παναθηναϊκός μείωσε πρόσκαιρα στους δώδεκα, άλλα με τρίποντο του Ούκχοφ γράφτηκε το 53-38 που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η ΤΣΣΚΑ ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 9/14 τρίποντα, την στιγμή που οι πράσινοι σούταραν μόλις 2/13.

Δεν άφησε περιθώρια

Η ΤΣΣΚΑ φρόντισε να βάλει νωρίς στο δεύτερο παιχνίδι σε… ύπνο, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Σεμέν Αντόνοφ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απόφαση του Παναθηναϊκού να τον αφήνει να σουτάρει και τους «τιμώρησε».

Η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στους 24 πόντους (62-38), με το τριφύλλι να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι μετά από τέσσερα λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο με τρίποντο του Έβανς. Τα πράγματα έδειχναν να μην έχουν γυρισμό, με την «ομάδα του στρατού» να κλείνει την τρίτη περίοδο με 75-54, κάτι που μετέτρεψε το τελευταίο δεκάλεπτο σε τυπική διαδικασία, με το τελικό 97-77 να έρχεται χωρίς κόπο για τους Μοσχοβίτες.