Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε πριν από λίγο ο 27χρονος Αλβανός ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε 44χρονο υπάλληλο καταστήματος ψιλικών, κατά τη διάρκεια ληστείας, στην περιοχή της Τούμπας τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία και οπλοφορία- οπλοχρησία παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 4η τακτική ανακρίτρια.

«Δεν ήθελα να το κάνω»

«Πήγα να το χτυπήσω, προσπάθησε να μου πιάσει το όπλο και έτσι εκπυρσοκρότησε. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω»,

«Ξέραμε ότι το ψιλικατζίδικο είχε λεφτά. Ο 35χρονος συνεργός μου το είπε και πήγαμε να τα πάρουμε»,

«Μου έδωσε 350 ευρώ αλλά ήξερα ότι έχει κι αλλά. Του είπα «δώσε και τα άλλα» και τότε αντέδρασε», αναφέρει ο 27χρονος στην απολογία του στην ανακρίτρια.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ήταν υπο την επήρεια ναρκωτικών και πρόκειται να ζητήσει και εξέταση από ψυχίατρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις πρώτες ώρες στο κρατητήριο στεκόταν όρθιος, κρατούσε τα κάγκελα και έκλαιγε λέγοντας «δεν ήθελα να το κάνω».

Τι φαίνεται από τις κάμερες ασφαλείας

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που περιγράφει στο GRTimes τη σκηνή του εγκλήματος που καταγράφηκε από κάμερα του καταστήματος, ο 27χρονος δράστης την ώρα που επιχείρησε να πάρει τα χρήματα από το ταμείο βρέθηκε πολύ κοντά με τον 44χρονο υπάλληλο ο οποίος προσπάθησε να του αποσπάσει το όπλο.

Στη συνέχεια ακολούθησε πάλη των δύο ανδρών που φαίνονται να σπρώχνονται μεταξύ του πάγκου και του τοίχου του καταστήματος.

Κάποια στιγμή το θύμα παραπάτησε και βρέθηκε ξαπλωμένο στο πάτωμα έχοντας απέναντι του όρθιο τον δράστη ο οποίος άρχισε να τον χτυπάει με το όπλο του ενώ στο τελευταίο χτύπημα πυροβόλησε. Η σφαίρα, έχοντας σχεδόν παράλληλη κατεύθυνση προς το έδαφος, εισήλθε από το κεφάλι και κατέληξε στο θώρακα του 44χρονου. Ο 27χρονος έφυγε γρήγορα από το χώρο.

Σεσημασμένοι για υποθέσεις ναρκωτικών οι δύο άνδρες

Όπως αναφέρει η αστυνομία, ο 35χρονος Έλληνας ο οποίος συνελήφθη ως συνεργός του φυσικού αυτουργού γνώριζε ότι ο συγκατηγορούμενος του πήγε να κάνει ληστεία αλλά ισχυρίστηκε πως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα εξελιχθεί σε ανθρωποκτονία.

Δακτυλικό αποτύπωμα του 35χρονου βρέθηκε σε σακούλα που εγκατέλειψε ο 27χρονος μέσα στο κατάστημα και έτσι ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία.

Όπως διαπιστώθηκε οι δύο άνδρες ήταν σεσημασμένοι για υποθέσεις ναρκωτικών.

Εις βάρος του 35χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια στη ληστεία και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών ενώ παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ίδια ανακρίτρια απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία.