Αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς για την πώληση της συμμετοχής της στη Vivatia έγινε η MIG από το επενδυτικό fund της CVC.

Oπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σε σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να παραχωρήσει στη CVC περίοδο αποκλειστικότητας για την διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 6/11/2020. Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής η MIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα υποστηρίξει την εταιρία στο στάδιο των διαπραγματεύσεων και θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο των όρων της συναλλαγής που θα συμφωνηθούν.

Η MIG ελέγχει το 92% της Vivartia και έχει ανάγκη ρευστότητας για να αποπληρώσει δάνεια που χρωστά η ίδια στην Πειραιώς ύψους 580 εκατ, ευρώ.

Σημειώνεται πως πριν από δύο χρόνια η ΜIG δέχθηκε πρόταση από την Emma Capital του τσέχου μεγαλοεπενδυτή Γίρι Σμετς για την εξαγορά της Vivartia. Η πρόταση προέβλεπε την καταβολή τιμήματος 200 εκατ. ευρώ για το 92,1% που ελέγχει η MIG στη Vivartia και την ανάληψη δανείων περίπου 380 εκατ. ευρώ του ομίλου τροφίμων αλλά το deal δεν έγινε.

Προς το παρών παραμένει άγνωστο το ύψος της προσφοράς του CVC. Σήμερα, υπό τον όμιλο της Vivartia βρίσκονται οι εταιρείες Δέλτα Τρόφιμα, Μπάρμπα Στάθης, Goody’s, Evererst κ.ά. Το 2019 ο όμιλος τροφίμων πραγματοποίησε πωλήσεις 622 εκατ ευρώ από 606 εκατ, το 2018 και ebitda 68,7 εκατ. από 59,1 εκατ. ευρώ.

Το fund της CVC έχει επενδύσει στη χώρα μας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αποκτώντας το Θεραπευτήριο Υγεία, το νοσοκομείο Metropolitan, το Ιασώ General ενώ έχει υποβάλει προσφορά και για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής.